logo

У США трансвестит очолив християнський чарт iTunes

11 серпня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

Співак-трансвестит Флеймі Грант отримав велику популярність в США, коли випустив провокаційний альбом з піснями, в яких висміює євангельські церкви та культуру американського консервативного Півдня. Це викликало обурення багатьох християн, проте підтримка Гранта ЛГБТ-організаціями та медіа лише додали йому визнання та вивели в лідери чарту серед музики прославлення.

Все почалося з того, що християнський виконавець Шон Фойхт засудив мімікрію драг-квін (трансвеститів) під церковне середовище. Він заявив, що «ці люди одержимі спотворенням розуму дітей в ім’я «любові до людей», а також назвав подібну творчість демонічною. У відповідь на критику ЛГБТ-спільноти цілеспрямовано вивели трек трансвестита на перше місце серед християнської музики в чарті iTunes.

Флеймі Грант заявляє, що виступає проти «жахливої ​​теології релігійних фанатів», що на ділі є засудженням традиційного тлумачення Біблії та християн, котрі не визнають одностатеві сім’ї і зміну статі. «Євангелісти люблять думати, що вони володіють релігією і можуть вирішувати, хто з них є такими, а хто не є, створюючи нескінченний цикл травм для квірів статево невизначених, яких продовжують виховувати в цих гнітючих просторах», — коментує критику вірян трансвестит.

Що він має на увазі? У середовищі американських (і не лише) християн давно триває дискусія щодо морально-етичних норм і практичного тлумачення Біблії. Класичне трактування Святого Писання в середовищах ліберальних християн дедалі частіше таврується як «застаріле», а євангельські церкви, котрі зберігають біблійний погляд на сім’ю, служіння і культуру світу, звинувачують у «розповсюдженні ненависті» та навіть екстремізмі.

На цьому тлі ЛГБТ поступово формують підстави для привласнення християнської культури. Лояльні до гендерної різноманітності церкви та псевдохристиянські середовища отримують дедалі більше «соціального голосу» та видимості. Якщо ця тенденція зростатиме, то саме вони надалі будуть репрезентувати християнство, а віряни, котрі зберігають біблійні принципи віри, стануть сприйматися як радикали і фундаменталісти.

Сьогодні створюються цілі спільноти прихильників так званої «ЛГБТ культури» у нібито церковних колах. Ми вже публікували історії про лобізм гомосексуалістів у Католицькій та Англіканській церквах, а також сприяння гріховним практикам серед британських та американських методистів.

В Україні ЛГБТ-організації не мають великого впливу на церкви, а ВРЦіРО регулярно публікує заяви із засудженням пропаганди гріха. Проте це не означає, що ліволіберали не шукають шляхів змінити статус кво. Прикладом зацікавленості ЛГБТ впливати на церкву може бути торішній відкритий лист Київпрайду до ВРЦіРО із закликом покінчити з несприйняттям ЛГБТ з боку вірян та шукати діалог.