logo

Сьогодні опублікована Декларація про відновлення України

28 липня 2023 р. \ оновлено 9 травня

Сьогодні, 28 липня 2023 року, у День Української державності, оприлюднено документ «Декларація про відновлення України», який окреслює контури поточних викликів, а також бачення майбутнього для нашої країни, до якого ми прагнемо як християнська спільнота.

Про це повідомляє ініціативна група «Християни для України».

Згаданий документ є спробою описати різні аспекти розвитку України в контексті війни та інших внутрішніх і зовнішніх викликів, а також є запрошенням до спільної та осмисленої дії християн для відповіді на ці виклики в межах новоствореної Міжконфесійної ініціативи «Християни для України». Документ є результатом спільної праці учасників ініціативної групи, представленої християнськими лідерами різних напрямків служіння та конфесій.

У ньому розглядається християнський погляд на такі питання внутрішнього характеру як націотворення, цивілізаційний вектор розвитку України, патріотизм, дерусифікація, ставлення до війни та пацифізму, декомунізація та дерадянізація, справедлива держава, верховенство права, модель влади, громадянське суспільство, економіка, сім’я, міграція і діаспора, а також миробудування та зцілення душевних травм. Серед глобальних викликів, що їх виділено в Декларації, згадано занепад західної цивілізації та його причини, сексуальна революція, ліберальна (прогресистська) теологія, постгуманізм та виклики штучного інтелекту, а також глобалізм.

Як зазначено в прикінцевих положеннях Декларації, Міжконфесійна ініціатива «Християни для України» (ХдУ) – це «відкритий вільний простір для синергії і творення в ім’я проголошеної у Декларації мети». Також зазначається, що ХдУ «не є новою релігійною структурою, а лише форматом діалогу та співпраці заради виконання місії», і «простором, вільним від будь-якої політичної кон’юнктури, бізнесових інтересів та конфесійних амбіцій».

Запрошуємо вас ознайомитися з текстом Декларації за посиланням: https://vision.c4u.org.ua/declaration

Якщо ви забажаєте підтримати «Декларацію про відновлення України» від свого імені, заповніть коротку форму наприкінці тексту документу.