logo

Ріші Сунак заперечив гендерну теорію та заявив про існування лише двох статей

6 жовтня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак виступив із несподіваною заявою проти трансгендерного порядку денного. 4 жовтня на щорічній конференції Консервативної партії він сказав, що британську громадськість «залякують», щоб переконати, що «люди можуть бути будь-якої статі, якої хочуть» та додав: «Чоловік є чоловіком, а жінка є жінкою, це просто здоровий глузд».

Наступного дня на конференції Європейського політичного співтовариства в Іспанії перед журналістами він повторив свою тезу: «Я думаю, що чоловік є чоловіком, а жінка є жінкою, я думаю, що більшість людей, які дивляться цю програму, подумають, що це здоровий глузд і це просто факт біології».

У Великій Британії серйозні проблеми із ідентичністю школярів, особливо підлітків. Багато років уряди ігнорували проблему поширення гендерної ідеології чи навіть сприяли їй. Заяви Ріші Сунака, звичайно, не означають, що прем’єр-міністр намагається повернути Британію до її християнського коріння, але помірна критика гендерної теорії вочевидь пов’язана із соціальною нестабільністю, яку вона провокує.

Поступово дедалі більше британців (і навіть політиків) розуміють, які глобальні суспільні небезпеки може нести деконструкція статі і загравання із визнанням десятків гендерів. Дедалі більше батьків організовуються і виступають проти шкідливого нав’язування необхідності визнавати названу, а не біологічну стать.

Раніше ми писали, що понад 1000 сімей у Великій Британії подали позов проти «трансгендерної» клініки, після звіту про зловживання та шкоду гормональних препаратів, якими лікарі роками калічили дітей. Обережно і попри критику трансгендерних організацій, політики поступово приходять до висновку, що потрібно загальмувати тенденції гендерної невизначеності.

У квітні уряд Великої Британії оголосив, що випустить вказівки, згідно з якими учні будуть вважатися такої статі, з якою народилися, а про самоназваних трансгендерів вчителі матимуть повідомляти батькам. Британські трансгендери зустріли ці ініціативи жорсткою критикою, адже ЛГБТ-спільнота задля формування міцної соціальної підтримки націлена на нормалізацію множинності ідентичностей саме серед дітей і підлітків.

Заява Ріші Сунака і деякі кроки уряду щодо внормування визначення статі викликають різку критику і серед лобістів ЛГБТ-ідеології за межами Британії. Так, віцепрем’єр-міністр Бельгії Петра Де Саттер, який вважає себе жінкою, звинуватив Сунака в «підживленні трансфобії», адже тепер висловлення про існування лише двох статей вважаються дискримінаційними і навіть такими, що «розпалюють ненависть».

Ще 30 років тому факт про існування двох статей всі сприймали як аксіому. Сьогодні ж такі висловлювання означають, що політик стає на слизький шлях «нетолерантності». Ріші Сунак і його колеги не вирізняються особливою прихильністю до християнських цінностей і моральних орієнтирів, але навіть помірні очевидні їх заяви перетворюються на скандал.