logo

1000 британських сімей судитимуться проти «трансгендерної» клініки для підлітків

11 серпня 2022 р. \ оновлено 22 лютого

Понад 1000 сімей у Великій Британії подали позов проти «трансгендерної» клініки, після звіту про зловживання та шкоду гормональних препаратів, якими лікарі роками калічили дітей. Це сталося після того, як минулого місяця Національна служба охорони здоров’я закрила Тавістокський центр (єдину у Великій Британії клініку «підтвердження гендерної ідентичності для дітей та молоді»), після публікації звіту, в якому йдеться, що методи лікування є «небезпечними в довготерміновій перспективі».

Доктор Гіларі Касс, яка проводила дослідження, дійшла висновку, що протягом періоду лікування (фактично процесу зміни статі) не було належного діагностування, а пацієнти отримували автоматичний вердикт на користь блокування статевого дозрівання. Пацієнти також стверджують, що не могли дати інформовану згоду на приймання препаратів через брак знань про їх довготермінову дію.

Тисячі молодих людей і підлітків пройшли курс «лікування» в клініці, який включав вживання сильнодійних гормональних препаратів для блокування статевого дозрівання. Співробітники медичного центру стверджували, що призначені гормональні блокатори не є шкідливими, а весь процес блокування статевого дозрівання “повністю оборотний”, тобто в будь-який момент можна повернутися до природного процесу статевого дозрівання, ніби втручання і не було. Однак ці заяви не були підтверджені фактами і в перспективі багатьох років таке “лікування” несло непоправну шкоду.

Це вже не перший судовий позов проти Тавістокський центру. Раніше їх пацієнтка Кіра Белл судилася щодо занадто раннього транспереходу, про який вона пошкодувала. Жінка стверджувала, що не могла ухвалити свідоме рішення про зміну статі в підлітковому віці і тепер дуже шкодує про вчинене з нею лікарями.

Шкода від так званого «гормонального курсу для трансгендерів» є очевидною для всіх, хто має бодай мінімальні уявлення про функціонування ендокринної системи людини та важливість гормонів у тілі людини. Блокування статевого дозрівання не може бути адекватною і виваженою відповіддю на кризу ідентичності людини, чим власне і є проблема трансгендеризму.

Сьогодні держави з позитивною транс-політикою входять саме в той етап дискусій, коли критичні заяви від консерваторів будуть підтверджені судовими позовами та наочними прикладами школи так званої гендерно-замісної гормональної терапії. Нині люди починають пожинати наслідки простого рішення для власних бажань і це не лише вплив на культуру, але й цілком фізичні наслідки помилок та безвідповідальності людей, які дозволили калічити навіть дітей заради власних переконань про змінність ідентичності.