logo

В Ірпені відбувся форум «Благовістя в умовах війни»

17 березня 2024 р.

Понад 300 християн різних конфесій зі всієї України зібралися на форумі «Благовістя в умовах війни», який відбувся на базі Ірпінської Біблійної Церкви. Цей захід об’єднав потужних служителів, які вже мають досвід і які вчаться один в одного як бути максимально ефективним у час війни.

Кожен учасник обрав одну із шести секцій: капеланське служіння, євангелізація молоді, праця з дітьми, благовістя в публічній сфері, соціальна робота та гуманітарна допомога, благовістя, душеопікунство та відкриття церков. На секціях вони могли поглиблено розібрати багато аспектів служіння, відповідно до обраного напрямку.

Учасники секції "Благовістя в публічній сфері"

Більшість учасників Форуму — це студенти Християнської Відкритої Академії. Керівник академії Ярослав Лукасік презентував Декларацію про відновлення України, ініціаторами якої виступили християнські лідери, котрі представляють різні конфесії та сфери служіння. Документ містить бачення різних аспектів життя та викликів, що їх сьогодні проходить український народ. Декларація також є певною відправною точкою для того, аби християни різних конфесій та деномінацій могли спільно поглиблювати та розширювати кожну зі згаданих тез.

«Майбутнє належить тим людям, які мають правильне бачення реальності, з якого формують стратегію, та готові до дії, мають посвяту заради бачення», — сказав Ярослав Лукасік та охарактеризував локальні та глобальні виклики для України. Він закликав християн єднатися, підписувати й поширювати Декларацію про відновлення України.

Значну частку учасників складали військовослужбовці та капелани, які безпосередньо працюють із солдатами та їх сім'ями. Вони ділилися досвідом роботи, вчилися один в одного та розкрили потребу підготовки різних християн для служіння ветеранам.

На форумі панувала атмосфера міжконфесійного та загальноукраїнського єднання і готовності брати відповідальність та ділитися досвідом служіння. За ці три дні учасники отримали щедру духовну та інтелектуальну поживу. Вони обмінювалися досвідом зміни чи доповнення служіння під час війни, включення християн до оборони і підтримки війська та розвитку нових напрямків і церковних ініціатив.

Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн із різних служінь на спільній Божій ниві. Це був потужний час натхнення для продовження і розширення служінь та оптимістичного погляду на Божу справу в Україні.