logo

За дев’ять місяців попит на Біблії в Україні зріс удвічі

27 грудня 2022 р. \ оновлено 22 лютого

З початку повномасштабного російського вторгнення Українське Біблійне Товариство розповсюдило 359 тисяч Біблій, що вдвічі більше, ніж торік. Це добрий показник, який означає, що в кризовій ситуації люди шукають відповідь у Бозі.

Війна завжди підвищує запит на пошук духовності та високих сенсів, тому закономірно, що українці звертаються до Бога в скрутний час. Читання Біблії допомагає людям пройти надважкі випробування, віднайти віру і надію там, де здавалося б нічого доброго вже не буде.

Повномасштабна російська агресія змушує по-новому поглянути на деякі біблійні тексти, особливо описи війн минулого, роздуми авторів псалмів і надію, яку дає Господь у Новому Заповіті. Приклади біблійних героїв, які також були учасниками війн, допомагають краще зрозуміти, як віднайти Господа в цих умовах, усвідомити роль віри у боротьбі за правду.

Біблію читають люди в укриттях, солдати на фронті і навіть полонені. Наприклад, фотограф «Азову» Дмитро Козацький після звільнення з полону поділився джерелом своєї надії: «Я прочитав Новий Завіт, я молився і вірив, що все буде добре». Таких прикладів дуже багато і Слово Боже залишається важливим фактором підтримки для українського війська.

Разом із військовими капеланами Українське Біблійне Товариство організовує благодійний проект «Боже Слово у Збройні сили України». Вони передають на передову кишенькові примірники Нових Заповітів та Біблії з обкладинкою в українському пікселі. Товариство поширює Слово Боже і для постраждалих від війни, для дітей-сиріт та внутрішньопереміщених осіб — людей, які найбільше потребують слова потіхи й надії. Ті, хто поширює сьогодні Біблію, сіють в основу для нашого майбутнього, тому молімося, щоб це Слово мало свої плоди у повоєнній Україні.