logo

У Каліфорнії противники гендерної ідеології стануть небажаними всиновлювачами

11 вересня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

1 вересня комітет Асамблеї штату Каліфорнія схвалив законопроект під кодовою назвою SB-407, яким буде регулюватися процес підготовки прийомної чи ресурсної (тимчасової) сім’ї. У проекті закону велике значення надається ЛГБТ-дітям, особливо тим, хто ідентифікує себе не зі своєю статтю.

Законотворці посилаються на три дослідження 2019, 2020 і 2021 років, в яких йдеться про те, що близько 30% підлітків у прийомних сім’ях ідентифікують себе як ЛГБТК. У законопроекті пропонується навчати батьків «бути готовими задовольняти потреби дитини незалежно від її сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності чи гендерного самовираження, а також у разі виникнення труднощів із цим проявити готовність отримати ресурси, запропоновані округом або агентством прийомної сім’ї».

Таким чином потенційні прийомні батьки будуть зобов’язані не лише розділяти цінності «гендерної мінливості», але й співпрацювати з органами опіки та соціальними службами задля сприяння трансгендерним переходам у випадку, якщо всиновлена дитина відчує себе представником протилежності статі. На практиці це означає, що якщо хлопчак-підліток називає себе дівчиною чи ще кимось із десятків гендерів, то прийомна сім’я зобов’язана ставитися і звертатися до нього, зважаючи на його побажання, а не фактичну стать.

Тепер при розгляді справи сім’ї-кандидата батьки зобов’язані пройти інструктаж щодо «культурної компетентності та чутливості щодо сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності та самовираження». Зрозуміло, що християнські сім’ї, де батьки не поділяють ідеї гендерної пропаганди, не отримають схвалення від соціальних служб.

Обмеження для потенційних всиновлювачів — це не єдине спірне законодавство, націлене на «перевиховання» батьків. Цього року в Каліфорнії були ухвалені кілька законодавчих актів, якими прирівнюється невизнання названого гендеру дитини до жорстокого поводження, а також шкільні ради втратять можливість впливати на наявність у школах ЛГБТ-матеріалів (навіть відверто сексуального характеру).

Те, що починалося з толерантності до гомосексуалізму, дуже швидко переросло у цілий комплекс поглядів, які влада деяких штатів тепер визначає як базові. Якщо раніше всиновлення чи взяття опіки було неможливим для одностатевих пар, то сьогодні обмеження вводяться для тих родин, які мають класичний погляд на стать і сім’ю.