logo

В США помер найвідоміший консервативний радіоведучий

18 лютого 2021 р. \ оновлено 22 лютого

Учора, 17 лютого, в 70-річному віці помер знаменитий американський консервативний спікер Раш Лімбо. Цілих 32 роки він був незмінним ведучим «The Rush Limbaugh Show», яке по-новому відкрило для слухачів розмовні радіошоу.

Рік тому йому було діагностовано четверту стадію раку легенів. В лютому 2020 Дональд Трамп нагородив його Президентською медаллю Свободи, найвищою невійськовою відзнакою. Коли стало відомо про смерть зірки радіо, низка консервативних політиків висловили співчуття його родині та подякували «королю розмовних радіошоу» за багаторічну працю. Експрезидент Дональд Трамп, ексвіцепрезидент Майк Пенс, Тед Круз, Білл О’Райлі, Мітч Макконел, Марк Левін, Бен Шапіро та ще багато інших відомих людей позитивно оцінили спадщину Лімбо, який зробив незрівнянно багато для популяризації консервативної думки.

Раш Лімбо вже увійшов в історію США як великий популяризатор правих ідей. Його гарячі промови додали чимало голосів Трампу у 2016-му. Лімбо був одним із найвпливовіших правих коментаторів, який викривав просто божевільні наміри демократів у політиці та економіці й доносив непопулярну в ліберальних медіа інформацію до слухачів.

Його аудиторія складала понад 15 мільйонів слухачів. Особливою популярністю шоу користувалося серед американського середнього класу, людей, які працюють, створюють робочі місця і голосують переважно за республіканців. За каденцій демократів саме їх інтереси системно ігнорувалися, а білі релігійні американці звинувачувалися мало не у всіх національних гріхах. Але дякуючи таким радіоведучим як Раш Лімбо, з порядку денного не зникали питання проблеми широких владних повноважень, неконтрольованої міграції, гендерного божевілля у всіх сферах і поступового скочування Америки до соціалізму.

Він говорив прямо і гостро про ті речі, які навіть консерватори висвітлювали дуже обережно. Раш Лімбо не обтяжував себе надмірною політкоректністю чи пристосуванням до політичних тенденцій, які послідовно лівішали. 32-роки він інформаційно громив соціалістів, прихильників “великої держави” (тобто посилення державного втручання), лобістів відкритих кордонів та радикальних екологістів.

Не оминув Лімбо і феміністок, радикальні наміри й погляди яких прямо називав фемінацизмом (feminazi), за що «прогресивна громадськість» нещадно критикувала зірку радіо. Зазвичай, негативні епітети від лівих він отримував у комплексі (расист, сексист, гомофоб, фанатик, популяризатор ненависті. Прямолінійність і безкомпромісність Раша Лімбо зробили його найвідомішим радіоведучим Америки. Ще в 2000-х за його багаторічну працю подякував навіть легендарний 40-ий президент США Рональд Рейган.

Вчора Америка втратила цього коментатора, але він залишив по собі величезний спадок – загальнонаціональну традицію правих ток-шоу. На місцевих радіостанціях з’явилися десятки консервативних спікерів, а враховуючи агресивне лівішання більшості медіа, попит на такий контент тільки зростатиме,