Митрополит Епіфаній відвідав Острозьку академію з нагоди 30-річчя відновлення вишу

21 жовтня 2024 р.

20 жовтня Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прибув на Рівненщину та відвідав Національний університет «Острозька академія» з нагоди 30-ліття її відновлення і наближення 450-річчя з дня заснування вишу. Академія має добрі стосунки з різними церквами, зокрема й ПЦУ, а на її території знаходиться Студентсько-викладацький храм преподобного Федора Острозького.

Зустріч митрополита розпочалася зі святкової літургії, під час якої Епіфаній вручив церковні відзнаки представникам академічної спільноти академії, які активно сприяють розвитку духовно-морального виховання молоді. Далі відбулася зустріч зі студентами та викладачами, де обговорювалися актуальні виклики сучасності, роль молоді у зміцненні незалежності держави та значення духовних цінностей в Україні. Митрополит наголосив на важливості єдності та стійкості, а також закликав молодь зберігати  віру і християнські принципи які є запорукою успіху.

 Наприкінці урочистої зустрічі ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник, подякував Митрополиту Епіфанію за увагу до молоді та співпрацю з академічною спільнотою. На знак пошани він вручив срібну медаль князя Василя-Костянтина Острозького, яка є найвищою нагородою університету. Цей жест підкреслив важливість візиту та вагомий внесок Церкви у духовний розвиток українського суспільства. 

Острозька академія завжди була пов’язана з християнами і їх активною участю в суспільстві. Візит Митрополита Епіфанія вчергове підтверджує тісний зв'язок між духовною і освітньою сферою та підкреслює важливість ролі Церкви в сучасній Україні.