«Ні... Можу заради України»: марафони заради допомоги постраждалим від війни

10 жовтня 2024 р.

Триває унікальний проект «Don't Can't for Ukraine!» («Ні... Можу заради України»): двоє американців Тайлер і Ніккі Чей біжать через всю Україну, щоб привернути увагу світу до війни та її наслідків. Вони вже пробігли 22 марафони і це ще не кінець. Учасники розпочали свій забіг ще в Карпатах і вчора дісталися Дніпропетровської області.

Спортсмени вже здолали сотні кілометрів, пробігши Івано-Франківськ, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Умань, Кропивницький, Кривий Ріг і на цьому шляху до них приєднувалися різні люди. Сам формат благодійного забігу символізує єдність і жертовність, однак це не лише про символізм, але й про практичне значення.

фото: Instagram проекту: dontcant.rbo

Вони збирають кошти на гуманітарну допомогу для постраждалих регіонів України, а також використовують спортивну подію як можливість нагадати своїм співгромадянам про важливість підтримки України і закликати не забувати про наше горе на тлі інших світових подій.

На всьому маршруті Тайлер і Ніккі брали участь у відвідинах поранених військових у госпіталях, зустрічали наших захисників під час марафонів, а мешканці населених пунктів на маршруті з радістю долучалися до проекту. В один з днів мультимарафону вони отримали вітання від американського депутата з Палати Представників, що надихає ще більше поширювати інформацію про Україну та привертати увагу іноземців до страждання нашого народу. 

фото: Instagram проекту: dontcant.rbo

Наразі Тайлер та Ніккі біжать у Дніпропетровській області, здолавши понад половину шляху. Весь маршрут пролягає від румуно-українського кордону аж до лінії фронту. Цей проект організували благодійний фонд «Reaching Beyond Ourselves», «Республіка Пілігрим», «Капеланський батальйон Маріуполь» та Церква Добрих Змін.