Росіяни двічі обстріляли лікарню в Сумах. 7 загиблих, 12 поранено

28 вересня 2024 р.
Фото: Супільне Суми, Національна поліція

Сьогодні вранці російські терористи двічі вдарили безпілотником по лікарні в Сумах. Близько 8:30 ворог поцілив у лікарню, знищивши перекриття поверхів. Коли тривала евакуація працівників лікарні та пацієнтів, росіяни повторно обстріляли лікарню, в результаті чого загинули 7 людей і ще 12 важко поранені. Серед постраждалих і рятувальники та поліцейські, які прибули на місце першого влучання.

На момент атаки в лікарні перебували 38 працівників та 86 пацієнтів, з яких 15 маломобільні. Наразі триває пошуково-рятувальна операція і кількість постраждалих може бути більшою. Лікарня в Сумах є особливо вразливим цивільним об’єктом, адже час підльоту від кордону мінімальний і немає можливості швидко евакуювати всіх пацієнтів і працівників.

Росіяни не вперше використовують цинічну тактику подвійних ударів, коли вдаряють по місцях прильоту після того, як туди прибувають медики, рятувальники і поліція. Повторні удари тоді забирають більше життів, адже рятувальники і поранені знаходяться поза укриттям і є вразливою ціллю.

Вночі та вранці 28 вересня росіяни вчергове атакували Україну 4 ракетами та 73 безпілотниками. Українські сили ППО знищили 69 безпілотників і дві ракети. Місто Суми та прикордонні населені пункти регулярно зазнають російських атак, тому закликаємо молитися за всіх постраждалих у лікарні, а також про Божу охорону для українського прикордоння.