Молитовну ініціативу «Вогняний рубіж» продовжено безстроково

25 вересня 2024 р.

25 вересня 2024 року було ухвалено рішення продовжити безстроково міжконфесійну молитовну ініціативу від Християнської Служби Порятунку «Вогняний рубіж», яка розпочалася 19 травня і тривала до 19 вересня. Метою цього проекту стала духовна підтримка Збройних сил України та держави в цілому, що особливо актуально, зважаючи на становище на фронті.

Про безстроковість молитовної ініціативи повідомляє християнський портал inVictory, посилаючись на пресцентр ХСП. Після чотирьох місяців постійної молитовної підтримки української армії організатори вирішили продовжити ініціативу без визначеного терміну завершення. Як повідомив координатор ХСП Андрій Оленчик, «Вогняний рубіж» став важливим духовним фронтом. Він є символічною аналогією з історією про Ора й Аарона, які тримали руки Мойсея, коли він молився за перемогу в битві між ізраїльтянами та амаликитянами.

«Це була велика молитовна кампанія за нашу лінію оборони на північному, східному та південному фронтах. Ухвалено рішення не зупинятися і продовжувати духовно тримати наш Вогняний Рубіж, доки ситуація на фізичному полі бою цього вимагатиме», — зазначив Оленчик.

Надалі учасники ініціативи отримуватимуть щотижневі молитовні наміри, а в разі необхідності й оперативну інформацію щодо стану на фронті для швидкої молитовної реакції. До ініціативи «Вогняний рубіж» вже приєдналися представники різних християнських конфесій з усіх регіонів України, зокрема з Київщини, Дніпропетровщини, Донеччини та західних областей.

Ініціатива отримує підтримку серед українських військових. Один із воїнів ЗСУ зазначив: «Ці молитви настільки потрібні й допомагають, що ви навіть не уявляєте, наскільки».

Проєкт «Вогняний рубіж» заснований Християнською Службою Порятунку та реалізується в рамках міжконфесійної платформи «Християни для України». Ініціатива направлена передусім на молитовну підтримку війська за певними напрямками. ХСП закликає всіх християн України долучитися до цієї спільної духовної боротьби за мир і майбутнє нашої країни в цей вирішальний момент російсько-української війни.

Для охочих приєднатися до молитовної ініціативи пропонуємо контакти:

Ганна Зеленьова (095 554 71 84) для представників протестантських громад і Тетяна Щаслива (096 773 73 35) для представників римо-католицьких, греко-католицьких та православних громад.