В центрі Києва невідомі побили священнослужителя

11 вересня 2024 р.

Вчора у центрі Києва троє невідомих побили митрополита Кримського та Сімферопольського Климента. Зараз він служить у ЗСУ та приїхав до Києва для участі у Кримській платформі. Напад стався біля Михайлівського монастиря близько 23:00.

«Поліція Києва встановлює обставини події за участю священнослужителя у центрі столиці. Інформацію поліцейські виявили сьогодні під час моніторингу соціальних мереж», — йдеться у повідомленні поліції Києва.

Як повідомляє Еспресо ТВ з посиланням на журналіста Андрія Цаплієнка, священнослужитель повертався до монастиря, коли його погукав невідомий словами «Владико, благословіть!» і троє чоловіків почали його бити. На місці злочину не було камер і поліція все ще шукає нападників.

Цей напад ймовірно був спланований і свідчить про незахищеність від брутальності і насилля навіть для священника і навіть у центрі столиці. Молімося за одужання постраждалого та справедливу розв’язку цієї справи.

Останнім часом почастішали повідомлення про напади на військових, спалення їх автівок та інші диверсії. Лише 2 дні тому в мережі набуло поширення відео з побиттям ветерана у Смілі Черкаської області. 10 вересня нападника затримала поліція і він отримав підозру в кримінальному правопорушенні.