Як школа в Колорадо намагалася зробити з дівчини хлопця

8 вересня 2024 р. \ оновлено 9 вересня 2024 р.

Батьки дівчинки-підлітка із Колорадо подали до суду на школу, яка тривалий час вела їх дочку до трансгендерного переходу, не повідомляючи при цьому батьків. Це непоодинокий випадок у штатах, де державні школи приймають політику «дружню до ЛГБТ». Батьки кажуть, що шкільний округ порушили їхні конституційні права, заохочуючи таємну зміну статі.

Пара під псевдонімом Джон і Джейн Доу позиваються до Брайтонської середньої школи  і освітніх чиновників за жорстоку практику сумнівного наставництва і терапії, яких зазнала їхня 14-річна дочка. Дівчина, переживаючи кризу підліткового віку, страждала від депресії і тривожності, однак психолог та інші працівники школи намагалися звести її проблему до «неприйняття власної трансгендерності». Вони направили її на онлайн-консультації до терапевта, який сам був трансгендером та протягом місяців переконував підлітка, що вона є хлопчиком.

Шкільні працівники усіляко сприяли потенційному транс-переходу підлітка, змінили в документах її займенники, використовували їх під час навчання і, що найголовніше, — тримали все це в таємниці від батьків. Це наслідок так званої «дружньої до ЛГБТ-політики», тобто керівництво школи вітає, сприяє і позитивно оцінює всі ЛГБТ-ініціативи. 

Через деякий час дівчинка дійсно повірила у свою трансгендерність і під час онлайн-консультацій вони вже обговорювали введення тестостерону та мастектомію як наступні кроки у її переході. Весь період так званого «транс-досвіду» в неї тривав з осені 2022 до весни 2023 року. Спонукання дівчини до трансгендерності лише посилили її тривожність і замкнутість.

Коли батьки все ж виявили, що відбувається з їхньою дитиною і де коріння проблеми, то негайно припинили сеанси «терапії» і почали готувати позов. Досить швидко дівчина відмовилася від визначення себе хлопцем і заявила, що це була помилка. У позові йдеться, що «тепер вона вважає, що її попередня ідентифікація як хлопчика була підсвідомою спробою замаскувати інші проблеми з психічним здоров’ям». Тим не менш, батьки хвилюються, що її однокласники, які входять до ЛГБТК-спільноти знову не приймуть її як дівчинку і можуть «тиснути» на неї, щоб вона знову змінила стать. Представники шкільного округу досі ніяк не коментують позов.

Батьки вимагають суду присяжних рішення на їх користь, відшкодування збитків відповідачами, сплати судових зборів і зміни законодавства штату та шкільної політики, щоб інші сім’ї не постраждали. Якщо їм вдасться виграти цю справу, то зросте ймовірність перегляду політики державних шкіл.

Це не перший позов, пов’язаний з трансгендерністю, проти освітніх чиновників у Колорадо. Сім’ї, яких представляють адвокати з Альянсу захисту свободи (ADF), подали позов проти державних шкіл, політика яких вимагає, щоб учні ночували разом з іншими учнями, орієнтуючись на гендерну ідентичність, а не на біологічну стать. Приводом стала шкільні поїздки, в яких дівчаток селили в одну кімнату з хлопцями, які назвалися дівчатами. Всі ці позови вкотре актуалізують проблему ЛГБТ-пропаганди в школах і втручання освітніх працівників у внутрішні справи сімей.