«Україна у фокусі» — нова медійна програма для тих, хто любить гарячі питання

7 вересня 2024 р.

Напередодні Дня Незалежності 2024 в інформаційному просторі християнських медіа з’явився новий проєкт під назвою «Україна у фокусі». Його керівник, Сергій Демидович, поставив перед собою ціль порушувати гарячі питання сьогодення та залучати впливових християн до їх обговорення. Але які теми порушуються на цьому проєкті? Чим він може бути корисним пересічному християнину? Читайте далі.

«Курський Бліцкриг. Злам кордону: війна на території агресора» — саме таким заголовком розпочався цикл відео «Україна у фокусі». Першими гостями цього випуску стали: капелан Ігор Плохой, засновник благодійного фонду «Східноєвропейська реформація» Ярослав Лукасик та пастор Євген Якушев. Кожен з гостей по черзі висловлював свою думку, а ведучий, Сергій Демидович, підживлював розмову контроверсійними питаннями.

Після цього з’явилися відео на наступні теми: «Єдність серед християн: Чи завжди вона справжня?», «Стратегічне заступництво за Україну», «Мігранти в Україні: За чи Проти?» та «Московський спрут в українських церквах». В межах цих тем гості програми обговорювали загрози російської пропаганди в українських церквах та шляхи боротьби з тим, роздумували над шляхами об’єднання українців, дебатували про можливість прийняття Україною іноземних мігрантів та можливі наслідки такого рішення, формували спільне бачення заступництва за Україну, і більше. В межах цих випусків додалося ще двоє експертів: Лютеранський священник з Риги, о. Павел Левушкан та пастор Віталій Орлов.

Глядачі «Україна у фокусі» можуть разом з гостями випусків ставити перед собою важкі питання та шукати на них відповіді. Україна, її реалії, є контекстом для дискусій, в яких переплітаються теологія, політологія, культурологія, історія, військова наука та ін. Попри те, що гості мають спільні погляди в багатьох фундаментальних питаннях християнства, часом в деталях виявляються розбіжності в поглядах. Спостерігаючи за розмовою, можна для себе виокремити тверезі думки на користь особистого світогляду, або навпаки покритикувати контроверсійну думку одного зі співрозмовників.

Для того, щоб переглянути опубліковані випуски, або дізнатись про наступні випуски – ви можете знайти на платформі YouTube канал Сергія Демидовича плейлист «Україна у фокусі», або перейти за цим посиланням.

Ютуб-плейлист «Україна у фокусі».