Російський терор: ворог обстріляв Львів, Кривий Ріг і Суми. Є жертви серед дітей

4 вересня 2024 р.

У ніч на 4 вересня Росія завдала комбінованого удару по Україні. У Львові ворог поцілив ракетами «Кинджал» у житлову забудову в центрі міста, в результаті чого загинули щонайменше 7 людей і ще 47 поранених наразі перебувають в лікарні. Серед жертв цієї атаки були троє дітей.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив про трагедію багатодітної родини Базилевичів, з яких вижив лише батько.

«У центрі Європи росія винищує українців цілими сім’ями. Росіяни вбивають наших дітей, наше майбутнє. Я не знаю, якими словами підтримати батька Ярослава. Сьогодні ми всі з вами. Щирі співчуття і світла пам’ять», — написав міський голова.

Родина Базилевичів

Також він повідомив, що в центрі міста зруйновано понад 50 житлових будинків і пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Сьогоднішній обстріл є черговим свідченням російського терору проти цивільних. Росіяни вдарили по місту рано вранці близько 5:40, коли люди спали у своїх будинках.

Також цієї ночі ворог скинув авіабомбу на корпус Сумського державного університету, знищивши будівлю повністю. В Кривому Розі росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру, в результаті чого зазнали поранень 5 людей, серед яких і 10-річна дівчинка.

Ворог буквально щодня обстрілює наші міста і множить кількість жертв. Молімося і просімо Господа про заступництво і захист від російського терору, про підтримку і сприяння силам ППО та збільшення постачання озброєння від наших союзників.