Росіяни знову обстріляли Харків. Відомо про десятки поранених

1 вересня 2024 р.

Сьогодні росіяни завдали удару по Харкову. Після полудня ворог обстріляв Салтівський район «Іскандерами», в результаті чого в місті пролунали 10 вибухів. Наразі відомо, що внаслідок обстрілу постраждали понад 40 людей (серед них є важкопоранені), з яких 5 дітей.

«Серед пошкодженої інфраструктури внаслідок ворожих прильотів —торговельний центр, обʼєкт спортивної інфраструктури, житлові будинки», —зазначає керівник ОВА Олег Синєгубов. Також він додав, що ворог цілив виключно по цивільній інфраструктурі.

Міський голова Ігор Терєхов повідомив, що ворог застосував тактику повторних ударів. Це означає, що після обстрілу росіяни знову поцілили в цивільні обʼєкти, внаслідок чого постраждали 2 медики та 2 рятувальники.

Два дні тому Росія вже била КАБами по місту. Ворог вдарив по кількох районах Харкова, внаслідок чого загинули 7 людей і ще 99 зазнали поранень. Президент України, коментуючи російську терористичну атаку, наголосив на потребі мати право бити по російських аеродромах, з яких ворог завдає удари по цивільних:

«Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор. Це абсолютно справедлива потреба. І немає жодної раціональної причини обмежувати Україну в захисті. Нам потрібні далекобійні можливості. Нам потрібне виконання домовленостей щодо ППО для України». 

Закликаємо всіх християн молитися за Харків та інші прифронтові міста, а також за Збройні сили України, адже від їх успіху залежить, чи зможуть росіяни продовжувати чинити зло.