Росіяни серйозно пошкодили ще один храм на Донеччині

28 серпня 2024 р.
Основне фото: ДСНС Донеччини.

26 серпня росіяни вдарили по храму Різдва Пресвятої Богородиці у селі Новоекономічне, що на Донеччині. Ворог завдав удару дроном чітко у центральний купол церкви, в результаті чого значна частина будівлі повністю вигоріла. Рятувальники гасили пожежу до ранку 27 серпня, однак як повідомляє Суспільне, храм зазнав таких пошкоджень, що ремонту не підлягає.

У момент атаки у церкві та поблизу неї нікого не було, тому обійшлося без постраждалих. Внаслідок бойових дій богослужіння там не проводяться давно. Храму Різдва Пресвятої Богородиці понад 110 років і він є однією з найдавніших православних пам’яток Донеччини.

Ця масштабна атака по культовій споруді є вже четвертою, однак вона стала вирішальною. 8 липня ворог вже завдавав удару з реактивних систем залпового вогню «Смерч», в результаті чого поранень зазнали 3 людей. Також були розбиті вікна та пошкоджена вівтарна частина храму. Ще раніше у лютому 2023 року росіяни обстріляли цей храм з систем залпового вогню С-300.

Храм продовжує горіти в ніч з 26 на 27 серпня

З початку повномасштабного російського вторгнення лише на Донеччині було пошкоджено або зруйновано понад 100 культових споруд. Російська пропаганда намагається представити кремль «захисником православ’я», однак сотні зруйнованих церков в Україні вказують на протилежне. При цьому так звані «священники» РПЦ мовчать про насилля і терор російської армії навіть щодо православних храмів, що вкотре підтверджує суть та пріоритети російського православ’я.