Медсестру-християнку звільнили за викриття незаконної «трансгендерної» терапії

27 серпня 2024 р.

Ванесса Сівадж — християнка, яка працювала медсестрою у кардіологічному відділенні найбільшої дитячої клініки Техасу. Однак після переведення до відділення, де лікувалися діти з гендерною дисфорією, вона виявила, що клініка державним коштом надає неповнолітнім перехресні гормони та блокатори статевого дозрівання, що є незаконним у штаті.

Вона надала докази цього журналісту-розслідувачу Крістоферу Руфо. Раніше в лікарні заявляли, що більше не виконують таких процедур. У 2022 році генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон видав постанову про незаконність використання перехресних гормонів та блокаторів статевого дозрівання при лікуванні гендерної дисфорії, адже така терапія є формою жорстокого поводження з дітьми. Незаконне використання коштів для гормональної терапії неповнолітніх є проявом корупції у медичному закладі.

Після витоку небажаних для клініки даних керівництво відправило медсестру у відпустку, після чого вона була звільнена. Наразі медсестра оскаржує своє звільнення, яке вважає незаконним. Хоча вона втратила роботу, однак в інтерв’ю Christian Post, вона заявила, що ні про що не шкодує, адже «на карту поставлено життя та добробут дітей, це завжди того варте».

Техаська дитяча лікарня (TCH) заперечує, що надалі використовує «трансгендерні» методи лікування, однак історія Ванесси Сівадж є не першою. Хірург цієї лікарні Ейтан Хаїм  у травні 2023 року він оприлюднив медичні файли, які показують, що персонал Техаської дитячої лікарні надавав дітям блокатори статевого дозрівання та використовував інші методи сприяння зміні статі, після того, як представники лікарні заявили, що вони припинили це робити в березні 2022 року. 

За передачу цих даних ФБР розпочало розслідування щодо «розголошення конфіденційної медичної інформації», однак хірург перед зливом документів пересвідчився, щоб там не було персональних даних пацієнтів. Наразі йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Лікар вважає цю справу політичною.

Хоча Ванесса Сівадж і Ейтан Хаїм не були знайомі, їх історії подібні. В інтерв’ю Christian Post медсестра повідомила, що до неї додому вже приходили федеральні агенти, щоб поговорити про оприлюднення даних про фінансування за державний кошт трансгендерних процедур. Однак це було зроблено не для того, щоб провести розслідування щодо лікарні, але для потенційної справи проти Савадж.

«Я вважаю, що Міністерство юстиції використало зброю проти віруючих і тих, хто викриває правопорушення та незаконну діяльність — не лише в моєму випадку, але й у багатьох інших», — сказала вона в інтерв’ю та додала: «Я глибоко стурбована тим, що якщо її [Камалу Гарріс] оберуть, у цьому плані нічого не зміниться».