У Франції заарештували 6 християн за автобусний протест проти глузування над християнством

9 серпня 2024 р.

5 серпня у Парижі поліція заарештувала 6 християн, які їздили по місту на автобусі, на якому було написано «Зупиніть напади на християн!» Великий білий автобус належить правозахисній християнській групі CitizenGo. Окрім лозунгу на ньому була також реклама петиції до Міжнародного олімпійського комітету з вимогою захистити права вірян. Наразі вона набрала майже 400 тисяч голосів підтримки.

Протест християн полягав у простому курсуванні автобуса по місту, однак поліціянти зупинили його. Вони наставили зброю на християн, які була всередині, та заарештували їх на місці. Як повідомляє Catholic Herald, троє з групи були жінками, і їх «змусили роздягнутися, щоб обшукати на предмет наркотиків», після чого затриманих помістили у в'язницю без їжі та води. Невдовзі після арешту людей поліція вивезла автобус з міста.

Того ж дня прокуратура Парижа порушила справу проти затриманих, однак у вівторок жодних звинувачень не було надано. Вочевидь, історія з арештом була маневром, як зупинити демонстрацію незручного для французької влади лозунгу. Про політичний характер затримання свідчить і відмова поліції давати коментарі журналістам щодо цього арешту.

Затриманих звільнили лише вранці наступного дня і президент CitizenGO Ігнасіо Арсуага оголосив, що організація подасть позов проти президента Франції Еммануеля Макрона, генеральної прокуратури країни та жандармерії. Християни в автобусі не чинили насильства, не перекривали дороги. Метою їхньої «автобусної демонстрації» було «надіслати рішуче повідомлення» організаторам Олімпійських ігор про те, що громадськість не готова прийняти таке відверте глузування з християнства, як це сталося на Олімпійській церемонії».

У рекламованій петиції сказано: «Що станеться, якщо ми мовчимо? Наша віра, наші християнські символи стануть постійною пародією, яку пропагують квір, ЛГБТІ та транс-лобі, які підтримують наші глобалістські лідери та міжнародні ліві... Ми не можемо дозволити їм осквернити нашого Господа Ісуса Христа такими непристойностями. Якщо ми збережемо мовчання, ми посилаємо повідомлення, що така неповага є прийнятною».

Раніше мер Парижа в інтерв’ю le Monde нецензурно висловилася щодо критиків трансгендерної вакханалії на відкритті Олімпіади та назвала їх «ультраправими реакціоністами, які хочуть втягнути нас у війну всіх проти всіх». Критику церемонії відкриття засудив і Еммануель Макрон. Арешт християн підтверджує однозначну і радикальну позицію влади для обмеження висловлення християнами невдоволення.

Після скандальної церемонії відкриття Олімпіади за участю трансгендерів і трансвеститів християнські лідери та праві політики з Франції та інших країн розкритикували ЛГБТ-шоу, яке пародіювало картину «Таємна вечеря». Невдоволення висловили також Константинопольський патріарх Варфоломій і низка католицьких єпископів.