Відкриття Олімпіади перетворилося на черговий гей-парад

27 липня 2024 р.

Червень далеко позаду, однак ЛГБТ-культура нахабно вривається на міжнародні спортивні змагання. На відкритті літніх Олімпійських ігор у Парижі частиною програми були передбачені перформанси за участю трансвеститів із явним богохульним підтекстом.

У програмі відкриття Олімпійських ігор було шоу за участю трансвеститів. Проте окрім дефіле й танців вони спародіювали відому картину «Остання вечеря», імітуючи Христа з учнями. У центрі постановки був трансгендер зі срібною короною, яка схожа на німб над головою Ісуса Христа, зображеного на картині Леонардо да Вінчі. Біля нього інші трансвестити зобразили драматичні пози, подібні до намальованих учнів Христа.

Організатори шоу заявили, що вистава була «інтерпретацією грецького бога [вина та розпусти] Діоніса», щоб «змусити нас усвідомити абсурдність насильства між людьми». Але користувачі соціальних мереж вважають, що група висміює християнство, і навіть французькі політики засудили це шоу.

Це перший випадок такого представлення ЛГБТ на Олімпійських іграх. Також цьогоріч відбувся прецедент, коли організатори змагань надали право трьом трансвеститам нести олімпійський вогонь. Залучення трансгендерів може бути також формою протесту проти обмежень для них брати участь безпосередньо у спортивних змаганнях.

Хоча Олімпійські ігри традиційно є частиною язичницької грецької культури, однак в Новітній історії вони трактувалися саме як спортивна подія, яка об’єднує світ і різні народи, демонструє національні традиції. Учора ми побачили, як організатори шоу принизили не лише християн та інших релігійних людей, але також принизили французів, як господарів змагань.

Транс-пародію на Христа засудили деякі французькі політики та світові праві лідери думок. Шоу з прославленням ЛГБТ-культури  стало саме формою приниження християнства, що насправді відбувається вдосталь часто в ЛГБТ-перформансах. Вони не оминають можливостей надати збочений  підтекст біблійним історіям, тому їх мистецтво і форми протесту так часто наповнені саме знущанням і пародіями над християнськими образами.