Про радикальність каліфорнійського законодавства щодо «дітей-трансгендерів»

22 липня 2024 р.

15 липня губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом підписав закон відомий як «Закон про безпеку в школі», який забороняє вчителям повідомляти батьків про ЛГБТК+ учнів, зміну їх імені, займенника або своєї особистості. Каліфорнія стала першим штатом, який прямо заборонив шкільним округам інформувати батьків про значну частину соціального життя їх дітей. Цим влада створює фактично паралельне середовище для дітей, сприяючи трансгендерним експериментам таємно від їх батьків.

Що все це означає? 

Очевидно, що коли дитина проявляє ознаки трансгендерності саме в школі, то це пов’язано із зовнішнім середовищем і, можливо, спонуканням до кризи ідентичності. Зважаючи на прихильність педагогів і соціальних працівників до гендерної теорії, будь-який прояв фемінної поведінки у хлопчиків чи маскулінної у дівчаток може трактуватися як трансгендерність. Якщо такий вчитель або вихователь розцінюватиме це саме так і при цьому зберігатиме в таємниці від батьків, то існує реальна небезпека навіювання хибної ідентичності для дитини.

Прихильники закону кажуть, що учні мають право на приватне життя, але противники стверджують, що батьки мають право знати, що відбувається з їхніми дітьми. Тут вкотре підіймається питання не лише крайнощів нав’язування гендерної ідеології, але й можливості батьків самостійно виховувати дитину і знати про її стан.

Чому ЛГБТ-спільнота зацікавлена в цьому законі?

ЛГБТ-спільнота зацікавлена у створенні і публічному схваленні широкого спектра ідентичностей в дітей та підлітків, адже без чіткої жіночої або чоловічої соціалізації вони поповнять їх спільноти та нормалізують так звану «небінарність гендерів». Для того, щоб дитина почала ідентифікувати себе з чимось поза своєю статтю необідно усунути перешкоду, яку становлять батьки.

Наприклад, якщо в школі дитина дізнається про «різноманітність ідентичностей» і привабливість цього спектру штовхає її до сумнівів у власній статі, то вчасне пояснення батьками суті проблеми може захистити дитину від хибних рішень. Однак якщо батьки навіть не згадують про експерименти дитини із самоідентифікацією, то це може зайти занадто далеко і підлітковий вік принесе цій дитині ще більше сумнівів та можливе бажання змінити стать.

Скандальний каліфорнійський закон спричинив обурення батьків та деяких відомих людей. Мільярдер Ілон Маск заявив, що перенесе штаб-квартиру SpaceX і платформу соціальних мереж X із Каліфорнії до Техасу через закон, який він назвав «останньою краплею». Попри скандальність персони самого Маска, в цьому є сенс. У своєму рішенні він посилається на інтереси співробітників компанії та їх сімей.