Росіяни вдарили по дитячому майданчику в Миколаєві

19 липня 2024 р.

Сьогодні близько 17:10 росіяни вдарили по житловій забудові Миколаєва. За попередніми даними це була ракета Х-59, яку ворог запустив просто в подвір’я багатоповерхівки. Наразі відомо про трьох загиблих, серед яких і 10-річна дитина, та 5 поранених.

Ракета прилетіла просто в дитячий майданчик серед подвір’я будинку. Хлопчик не встиг добігти до під’їзду та загинув на місці. Також загинули чоловік і жінка, які перебували на той момент у подвір’ї. Внаслідок обстрілу пошкоджені довколишні будинки та дитячий садок.

Президент Зеленський, який перебуває з візитом у Великій Британії, вже відреагував на обстріл:

«Мої співчуття рідним та близьким... Росія щодня доводить своїм терором, що тиску на неї замало. Таке знищення життя має бути зупинене. Потрібні нові рішення на підтримку нашого захисту. Росія повинна відчути силу світу», — заявив Зеленський.

Миколаївщина й Херсонщина регулярно зазнають російських обстрілів, як й інші прикордонні та прифронтові міста. Ворог цілеспрямовано атакує житлові квартали та об’єкти, де знаходяться цивільні. Це системний підхід, який спостерігаємо в атаках по різних містах (наприклад, бомбардування Харкова чи масовий обстріл Києва).

Молімося за людей, які постраждали внаслідок цієї атаки, та за захист міст, по яких регулярно ворог наносить удари!