На захист гендерної ідеології стала... Англіканська церква

16 липня 2024 р.

Англіканська церква розробила новий документ щодо боротьби з булінгом у школах — «Процвітання для всіх», який прийшов на зміну попередньої інструкції. У ньому наявні дуже сумнівні принципи сприйняття статі й ідентичності і загалом де-факто він слугує «підручником» з лояльності гендерній ідеології для вірян.

«Процвітання для всіх» — документ, який абсолютно суперечить біблійному сприйняттю статі, а його зміст більше подібний до методички лівих радикалів. У посібнику сказано, що деякі люди є «небінарними» і ніде немає навіть натяку на те, що Бог створив лише дві статі. Загалом документ за формою і змістом дублює ліві наративи і навіть використовує їх термінологію.

Визначення, які розкриваються у посібнику для пояснення ідентичності, не мають нічого спільного ані з Біблією, ані з християнською традицією. Вони використовують такі терміни як «цисгендер» (людина, яка визначає себе з статтю, в якій народилася), що є частиною термінології так званого гендерного мейнстриму. Новий глосарій інформує читача про займенники і що «деякі люди можуть віддати перевагу, щоб інші зверталися до них гендерно нейтральною мовою та використовували такі займенники, як вони/їх».  

У документі чітко йдеться про підтримку та сприяння дітям і підліткам, які ставлять під сумнів свою стать. Однак ця підтримка означає не допомогу прийняти свою біологічну стать, але навпаки — сприяти, щоб всі довкола визнавали самоназвану ідентичність. Автори «Процвітання для всіх» вважають, що стать призначається батьками і лікарями після народження, але не є об'єктивною, тому людина може змінювати її.

Цей віроломний наступ на природнє визначення статі неочікувано прийшов саме з церкви. При цьому курс на інклюзивність для трансгендерів стає фактором примусу до нормалізації цих явищ. «Процвітання для всіх» передбачає цілеспрямоване включення гомосексуалістів і трансгендерів у освітній простір:

«У шкільних громадах будуть члени персоналу, які відчувають себе здатними відкрито говорити про перебування в одностатевому шлюбі чи партнерстві, про свою сексуальність чи гендерну ідентичність».

Хоча «Процвітання для всіх» нібито має боротися з булінгом та сприяти комфортному перебуванню в школі для всіх, найбільш дискримінованими і упослідженими стають саме християнські учні, батьки й вчителі, які залишаються вірними біблійному погляду на стать. Наразі є чимало прикладів, коли вчителів звільняли за їх позицію, а учні виключали зі школи за неготовність приймати хлопчиків за дівчаток. 

У цій історії найбільш дивовижним є походження ініціативи від Англіканської церкви. Якщо заглибитися в сучасний її стан і вчення, то стає зрозуміло, що керівництво церкви давно відійшло від авторитету Біблії і будує громадську організацію ліволіберальної спрямованості на основі колишньої церкви.