Росіяни здійснили масований обстріл України. Відомо про десятки жертв

8 липня 2024 р.

Ці фото вже облетіли весь світ. Сьогодні вранці Росія здійснила масований обстріл Києва, Кривого Рогу, Дніпра, Слов’янська й Краматорська. Наразі відомо про щонайменше 20 загиблих та десятки поранених.

Росіяни запустили по території України 40 ракет різних типів. Внаслідок атаки на столицю зруйновано частину дитячої лікарні Охматдит. Це найбільша й найновітніша дитяча лікарня в країні. Там перебувають сотні дітей на стаціонарному лікуванні. Наразі відомо, що десятки знаходяться під завалами, а всіх пацієнтів евакуюють в інші лікарні міста.

Влучання в Дніпропетровській області

Також відомо про влучання та жертви у Кривому Розі. Росіяни вдарили по адміністративній будівлі та підприємству. За інформацією мера Олександра Вілкула попередньо 10 загиблих, 31 поранений вже перебуває в лікарні, з них 10 тяжких.

Є жертви та постраждалі внаслідок обстрілу й у Покровську Донецької області. Місцева влада повідомила про щонайменше 3 загиблих після російського удару по підприємству.

Евакуйовані пацієнти лікарні Охматдит

«Дитяча лікарня «Охматдит» у Києві. Виключно ДИТЯЧА. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі... Вбивства – це те, що несе Путін. Тільки разом ми можемо принести справжній мир та безпеку», – заявив президент Зеленський.

Влучання в Дніпропетровській області

Молимося за всіх постраждалих та їх сім’ї, за збереження життів та успішний порятунок всіх, хто знаходиться під завалами. Також молімося за успішність української ППО і постачання нам більше засобів для оборони!