Рада Церков назвала гей-парад ліворадикальним політичним рухом і закликала скасувати його проведення

13 червня 2024 р.

На тлі суперечностей довкола прагнення деяких радикальних організацій провести гей-парад під час війни Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій опублікувала заяву із засудженням таких намірів. Їх позиція однозначна, про що говорить і сама назва Заяви «щодо планів проведення в Києві публічних заходів ліворадикальним політичним рухом».

Інформація про плани ЛГБТ-організацій проводити парад гомосексуалістів у Києві під час війни з’явилася ще наприкінці травня. Минулого тижня вони провели свій фестиваль, однак бажають організувати в столиці і показову публічну ходу. Раніше місцева влада відмовила їм у проведенні гей-параду в метро, однак сьогодні з’явився анонс ходи безпосередньо на вулиці.

Українські християни багаторазово виступали проти таких заходів, адже це демонстрація аморального й деструктивного способу життя, а під час війни такі заходи ще й дискредитують Україну та взагалі недоречні як по змісту, так і з огляду на заборону масових демонстрацій під час воєнного стану.

Все це згадали представники церков у своїй заяві та наголосили на шкідливому ідеологічному підґрунті ЛГБТ-руху:

«Викликає подив наполегливе прагнення організаторів проводити такий захід, в той час, як інші публічні політичні заходи різних політичних сил та суспільно-політичних рухів обмежені. «Марш рівності», фактично, є політичним й ідеологічним заходом, який тільки маскується під захід на підтримку прав людини. Насправді цей захід є частиною ліворадикального політичного руху, який є продовженням марксизму минулого та має на меті просування та нав’язування політичної ідеології, яка спрямована на руйнування інституту сім’ї та послаблення українського суспільства в умовах війни й відбиття російської агресії».

Також у ВРЦіРО наголосили на потребі визнання пріоритетом сімейні цінності, захист і підтримку інституту сім’ї, а також духовно-патріотичне виховання молоді. Релігійні лідери зазначають, що «сім’я, материнство та батьківство, природні мужність та жіночність є базовими цінностями українського народу, тисячолітнім надбанням українського ментального простору».

В підсумку представники церков звернулися до влади із закликом припинити поширення пропаганди ще однієї тоталітарної ідеології, пов’язаної з марксизмом, та проведення ганебних заходів спрямованих на руйнацію базових цінностей українського народу!

Окрім релігійних лідерів вимогу не проводити гей-парад підтримали і військові. Голові КМДА Сергію Попку передали щонайменше 62 звернення від військовослужбовців, які просять перенести «Марш рівності». Підписантами є офіцери ЗСУ, військові з районів бойових дій та ветерани. Наразі їх прохання залишається без відповіді.