Росіяни вдарили по житловій забудові Кривого Рогу

12 червня 2024 р.

Сьогодні близько 16:20 росіяни вдарили по житловому сектору Кривого Рогу Дніпропетровської області. Наразі відомо про 9 загиблих та ще 29 поранених, серед яких п’ятеро дітей.

Як повідомили в ДСНС, Рятувальна операція продовжується. Рятувальники, Національна поліція, комунальні служби та волонтери докладають зусиль, аби врятувати якомога більше людей. На місці працюють медики, кінологи із собаками для пошуку постраждалих та психологи.

Президент України вже прокоментував чергову атаку та закликав партнерів постачати більше засобів ППО:

«Ракетний удар росіян по Кривому Рогу. На цей момент 11 поранених людей і 6 загиблих. Мої співчуття родинам і близьким загиблих. На місці працюють усі необхідні служби. Сучасні системи протиповітряної оборони здатні забезпечити максимальний захист людей, наших міст, наших позицій. І ми максимально потребуємо їх».

В ніч проти середи росіяни завдали ракетного удару по Києву, Дніпру та області, Кривому Рогу, Харківщині та Полтавщині. Голова ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив у Telegram, що другий удар по місту було завдано балістичною ракетою «Іскандер-М» з території тимчасово окупованого Криму. Сьогодні у Кривому Розі пошкоджено 41 багатоквартирний будинок, одну гімназію та два училища. Наразі вже розгорнуто штаб допомоги постраждалим.

Нині Україна особливо потребує молитов християнської спільноти. Звертаємося із закликом просили в Господа підтримки для всіх поранених та сімей загиблих.  Молімося за всю лінію фронту, за захист Збройних Сил України та підтримку цивільних, які зазнають страждань від російських атак!