Росія вдарила по будівельному гіпермаркету, коли там знаходилося багато людей

25 травня 2024 р.

Сьогодні близько 16 години росіяни вдарили по будівельному гіпермаркету у спальному районі Харкова. За попередньою інформацією ворог скинув дві керовані авіабомби. Під час влучання у гіпермаркеті було багато людей. Наразі відомо про двох загиблих та щонайменше 24 поранених і 15 зниклих безвісти.

Рятувальники продовжують шукати постраждалих та гасити пожежу, яка поширилася на 15 000 кв. м. Ситуація ускладнюється через характер горіння: в гіпермаркеті знаходилося багато фарби та різної хімії. Також після 17:00 стало відомо про повторний російський удар по центральному парку в Харкові.

«Маємо велику кількість людей, зниклих безвісти. Багато поранених. Судячи зі всього, удар наносився саме по торгівельному центру, де знаходилося багато людей - це чистий тероризм», — написав міський голова Ігор Терехов.

Президент Зеленський назвав удар «російським божевіллям» та повідомив, що на момент влучання в гіпермаркеті могло бути понад 200 людей.

«Якби в нас було більше адекватних сучасних систем ППО та авіації, то російський повітряний флот зазнав би такого ж краху, як російський чорноморський флот і російський терор став би просто неможливим. Збивати російську бойову авіацію, російські ракети, їхні дрони - це реально миротворчі заходи», — заявив президент.

З 10 травня триває черговий наступ росіян на Харківщину. Ворог намагається просунутися на південь, захоплює села та чинить терор проти місцевого населення. ЗСУ продовжують оборонятися та зупинили активний наступ росіян. 24 травня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Ігор Прохоренко повідомив, що українське військо розпочало проведення контрнаступальних дій.

Зараз Україна потребує посилених молитов християн. Закликаємо молитися за Харківщину та всю лінію фронту, захист Збройних Сил України та підтримку всіх цивільних, які страждають від російських атак. Також молімося за Божу підтримку для всіх, хто постраждав від сьогоднішнього удару по Харкову.