Китай готується постачати Росії летальну зброю

23 травня 2024 р.

22 травня під час безпекової конференції у Лондоні міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс звинуватив Китай у підготовці та можливому початку постачання Росії летальної зброї. Він повідомив, що британська та американська розвідка володіють інформацією про такі наміри Пекіну. Наразі відомо, що північнокорейський режим активно надає військову допомогу Росії.

Грант Шаппс зауважив, що Захід має бути особливо стурбованим з огляду на те, що на початку цієї війни Китай хотів представити себе як фактор «пом'якшувального впливу на російського президента». Натомість режим Сі може стати підтримкою Росії в довготривалій перспективі. 

Учора Китай запровадив санкції проти 12 американських компаній, що також свідчить про зростання напруженості, яка вже охопила військову сферу. Ці новини з’явилися після зустрічі китайського лідера Сі Цзіньпіна та російського диктатора. Хоча цей візит Путіна до Пекіна навряд означає реальну відданість між диктаторами, однак дії Китаю вказують на нездатність країн ЄС вплинути на його позицію щодо війни в Україні.

У грудні 2022 року США повідомляли про постачання Китаєм деяких компонентів, дотичних до військової галузі, однак тоді про готове летальне озброєння не йшлося. Зараз китайська імітація нейтральності добігає кінця. Якщо зброя КНР з’явиться на полі бою, то це означатиме, що заклики Пекіна завершити війну в Україні стосуються сприяння перемоги Росії.

Агресор продовжує наступ на Харківщину. Лише сьогодні внаслідок російських прольотів загинули щонайменше 4 людини і ще семеро поранено. Аналогічні обстріли відбуваються кожного дня і без достатнього постачання західної зброї ситуація на фронті буде лише погіршуватися. Китайський фактор є серйозною загрозою і військова підтримка Москви з Пекіну є одним з найгірших сценаріїв розвитку подій.

Все це відбувається на тлі активізації китайських агресивних планів у Південнокитайському морі. Сьогодні, 23 травня, Китай розпочав морські військові навчання «Joint Sword 2024A», які являють собою повне оточення Тайваню. Військові маневри і дипломатичний союз Пекіна й Москви мають спонукати Захід прокинутися і стати на шлях реального опору агресорам та авторитарним режимам, адже їх посилення вже несе загрози війни по всьому світу.

Наразі загальна ситуація виглядає дуже песимістично, тому християни сьогодні як ніколи повинні об’єднатися в молитві за Україну і просити Бога про Його втручання в перебіг історії та допомогу в захисті України.