Молімося за Збройні Сили України в контексті нового наступу ворога!

14 травня 2024 р.

В Україні триває спротив новому російському наступу на північному сході. З 10 травня ворог наступає на Харківщину з боку Білгородської області. Сьогодні очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що ситуація наближається до критичної. В інтерв’ю The New York Times він назвав ключові завдання для українських Збройних Сил: стабілізувати лінію фронту, а потім почати відтісняти їх назад через кордон.

Наразі продовжується евакуація населення з прикордонного Вовчанська та довколишніх сіл і в перспективі зоною бойових дій найближчим часом може стати і прикордоння Сумської області. Протягом попередніх місяців ворог накопичив значні сили поблизу північно-східного кордону України. Наразі начальник ГУР Кирило Буданов спрогнозував, що Росія розпочне наступ у напрямку Сум, а атаки ворога в Харківській області триватимуть «ще три-чотири дні».

Негативний сценарій із новим наступом ворога розгортається вже кілька днів. Хоча в українській розвідці наголошують, що ситуація не є катастофічною, однак загальний сценарій виглядає дуже тривожно. Не додають оптимізму і слова Буданова з інтерв’ю: «Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає».

Зараз Україна потребує посилених молитов християн. Хоча віряни можуть відносно спокійно перебувати у тилових містах, однак прямо зараз необхідно спільно долучитися до посиленої молитви за Боже сприяння для нашого війська. Молімося, щоб Господь оберігав Україну в цей важкий час і дав мудрість і силу нашим воїнам та керівництву для відбиття атак ворога і вирішення цієї складної ситуації.