logo

Росіяни вдарили по Чернігову: 11 загиблих, десятки поранених

17 квітня 2024 р. \ оновлено 17 квітня

У середу близько 9:25 росіяни вдарили трьома ракетами по центру Чернігова. Наразі відомо про 22 постраждалих і 11 загиблих, однак їх кількість може бути більшою, адже пошуково-рятувальна операція триває. Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус повідомив про пошкодження великої кількості багатоповерхівок, об’єктів цивільної інфраструктури та знищення десятків одиниць транспорту.

Президент Зеленський вже відреагував на російську атаку: 

«Цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою. Терористи здатні ламати життя лише тоді, коли спочатку їм вдається залякати тих, хто здатен зупинити терор і захистити життя. Рішучість має значення. Підтримка має значення. Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме», – зазначив Президент України.

Наразі постраждалим надають медичну допомогу, а їх остаточна кількість буде відома після завершення операції. Чернігівський центр крові через Facebook закликав донорів до здачі крові, наразі є особлива потреба в допомозі пораненим, особливо потрібна кров негативного резуса.

Закликаємо молитися за Боже зцілення для поранених та втіху для родичів тих, хто загинув. Також молімося за збільшення іноземної підтримки України, постачання зброї та боєприпасів.

Фото: ДСНС України