logo

ЛГБТ-прапорів не буде на посольствах США задля ухвалення пакету витрат на 1,2 трильйона доларів

24 березня 2024 р. \ оновлено 24 березня

У США продовжується тривала дискусія між республіканцями і демократами, які шукають компроміси по низці питань щодо використання бюджетних коштів. Один із таких законопроектів Конгрес ухвалив 21 березня і він передбачає заборону вивішувати ЛГБТ-прапор над американськими посольствами. Політики обох партій пішли на компроміс заради затвердження плану використання 1,2 трильйона доларів.

У законі, підписаному Байденом, зазначається, що фінансування США не може використовуватися для «вивішування чи демонстрації прапора над об’єктом Державного департаменту Сполучених Штатів», крім прапорів США чи інших урядових прапорів, або прапорів на підтримку військовополонених, зниклих безвісти солдатів, заручників і незаконно ув'язнених американців. 

Хоча для українців питання прапору на американському посольстві ніколи не стояло гостро, однак варто зазначити, що із 2021 року підняття прапору гомосексуалістів над американськими представництвами стали повсюдними і системними. На відміну від Майка Помпео, державний секретар Ентоні Блінкен не лише дозволив, але й заохотив посольства США вивішувати шестиколор протягом червня, який ліві вважають «місяцем гордості ЛГБТ».

21 березня предметом дискусій у Конгресі були низка питань щодо фінансування прикордонної служби, скасування агресивної ліволіберальної політики, фінансування боротьби з тероризмом та інші. Окрім кейсу із забороною сумнівних прапорів на посольствах, конгресмени проголосували за ліквідацію Управління Палати представників з питань різноманітності та інклюзії (DEI), яке просто є зайвим, а його фінансування недоцільним.

Серед іншого ухвалений законопроект забороняє фінансування Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР). Причиною цього стала викриття організації у безпосередній підтримці терористичної організації Хамас, а також залучення працівників БАПОР до підготовки майбутніх бойовиків.

Той факт, що адміністрація Байдена пішла на низку компромісів, викликав обурення серед лівих, однак був необхідний для продовження роботи американського уряду. Проте це ще не означає, що довгоочікувані рішення щодо зброї для України також будуть швидко ухвалені.

Постійні змагання щодо досить дріб’язкових питань і затягування важливих голосувань стали постійною практикою в американському політикумі. Це симптом слабкості державного апарату, непостійності політичної волі та свідчать неготовність сучасних США брати на себе реальну роль світового лідера, що, звичайно, є проблемою як для України, так і для всієї західної цивілізації.