logo

Внаслідок обстрілу Одеси росіяни вбили 16 осіб, ще 73 поранено

15 березня 2024 р. \ оновлено 15 березня

Сьогодні росіяни завдали удару по Одесі ракетами «Іскандер-М». Внаслідок обстрілу пошкоджено цивільну інфраструктуру, зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об'єкта, а також руйнувань зазнали десять приватних будинків.

Наразі відомо про загибель 16 осіб та 73 поранених, з яких 10 у важкому стані. Серед поранених 7 працівників ДСНС. Рятувальники потрапили під час повторного обстрілу, коли приїхали допомагати постраждалим. Голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер закликав людей приходити та здавати кров і вже понад 200 одеситів зголосилися на це.

Рятувальники на місці влучання ракети. Фото: Укрінформ

Мер Одеси Геннадій Труханов розповів, що серед загиблих внаслідок цієї атаки — його колишній перший заступник Сергій Тетюхін. Мер міста охарактеризував його як «професійну та порядну людину, талановитого менеджера та справжнього друга». Також у результаті обстрілу загинув командир батальйону «Цунамі» Олександр Гостіщев. Про це повідомив депутат Одеської міської ради Андрій Вагапов на своїй фейсбук-сторінці.

Ексзаступник мера Одеси Сергій Тетюхін та командир батальйону "Цунамі" Олександр Гостіщев. Коллаж: Суспільне Одеса


На російську атаку в Одесі вже відреагували в американсьокому посольстві:

«Обстріл Одеси російськими окупантами в п'ятницю свідчить про відсутність у російської сторони намірів припиняти агресію в Європі, тому Україні має бути невідкладно надано допомогу», — заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Закликаємо молитися за рідних та близьких жертв, за Божу підтримку пораненим та захист кожного українського міста!