logo

Росіяни вбили пастора та зруйнували церкву в Куп’янську

28 лютого 2024 р. \ оновлено 28 лютого

Сьогодні росіяни скинули авіабомбу ФАБ-500 на центр Куп’янська та зруйнували євангельську церкву, житлові будинки та кафе. В результаті атаки загинули двоє цивільних та ще п’ятеро поранено. Наразі триває пошукова операція, тому остаточна кількість постраждалих може бути більшою.

Один із загиблих — це пастор п’ятидесятницької церкви Ісуса Христа Юрій Климко, який в момент атаки перебував у церкві. Як повідомляє NV, за пів години до російської атаки у церкві завершилася молитва. У момент вибуху у церкві також перебувала дружина пастора, яка дивом не постраждала.

Пастор Юрій Климко

Пастор Юрій та його команда багато років допомагали військовим, служили душеопікунами та допомагали сім'ям учасників АТО. Він пережив російську окупацію, багато служив для місцевої громади, поширював християнську віру та був активним євангелістом.

За два тижні Юрій Климко мав бути спікером Форуму «Благовістя в умовах війни». Засновник Християнської Відкритої Академії Ярослав Лукасік так написав про його загибель: 

У Куп'янську від російського обстрілу на території церкви загинув пастор Юрій Климко. Ми мали з ним зустрітись через два тижні на форумі «Благовістя в умовах війни». Ось такі умови війни... Його потужне благовістя сьогодні закінчилось на цій землі. Вірю, що зустрінемось в Царстві Небесному...