logo

Алабама за крок до офіційного визнання лише двох статей

26 лютого 2024 р. \ оновлено 26 лютого

Існує тільки дві статі. 50 років тому це було очевидно, а сьогодні це предмет дискусій законотворців. Однак мінливі ліві тренди лише підштовхують людей здорового глузду захистити правду.

Комітети Сенату й Палати представників штату Алабама (США) схвалили законопроект під назвою «Закон про те, що таке жінка» про визнання лише двох статей на основі жіночої або чоловічої репродуктивної системи. «Існує лише дві статі, і кожна людина є або чоловіком, або жінкою», — йдеться в документі.

Наразі законодавчий орган штату має політичну волю на ухвалення цього законопроекту. Таким чином Алабама приєднається до переліку інших консервативних штатів (Монтана, Канзас, Теннессі), які вже ухвалили подібне визначення статі.

Назва та зміст законопроекту є відповіддю на суспільну дискусію, яка загострилася у 2010-х щодо об’єктивності чи суб’єктивності статі. Окрім поширення в інтернеті божевільних теорій про множинність та змінність гендеру, ця дискусія має дуже практичний вияв на офіційному рівні: державне визнання чи не визнання зміни статі, звернення до громадян і використання займенників у навчальних закладах, доступ трансгендерів до вбиралень і роздягалень, а також їх участь у спортивних змаганнях.

Для того, щоб унеможливити визнання не біологічної статі людини, яка мала операцію зміни зовнішніх ознак статі, законодавці вводять спеціальне формулювання та умови, що саме визначає стать людини. Чоловіками визнаються тільки ті люди, які мають репродуктивні органи, здатні виробляти сперматозоїди, а жінками — люди з органами, які здатні виробляти яйцеклітини.

Винятком може бути лише людина яка пережила нещасний випадок чи має генетичну ваду, в результаті якої позбавлена репродуктивної функції. Таким чином операція зі зміни статі не є умовою для визнання нової статі людини, натомість люди, які народилися з вадами репродуктивної системи (наприклад, гермафродити) все ще можуть використовувати обрану стать. 

Таке законодавство зводить нанівець намагання трансгендерного лобі нав’язати ідею множинності як статі, так і «гендеру». Людина, яка визначає свою стать інакше, ніж її стать при народженні не зможе використовувати вбиральні, роздягальні, а також всі місця, де можуть перебувати представники тільки однієї статі. Вживання тестостерону чи навіть операція зі зміни статі не будуть рахуватися як причина визнати названу, а не біологічну стать.