logo

У Білорусі заарештували пастора, який молився за Україну

23 лютого 2024 р. \ оновлено 23 лютого

22 лютого міліція в Білорусі заарештувала пастора євангельської церкви з Новолукомля Олександра Зарецького. Причиною затримання була молитва за припинення війни в Україні, якою проводив пастор у своїй церкві. Це вже його другий арешт.

Як повідомляє Наша Ніва, посилаючись на канал Хрысціянская візія, Олександр Зарецький мав проблеми з місцевою владою, адже він відмовлявся брати участь у політичних заходах, які вони проводили.

Попередній арешт Олександра Зарецького навесні 2023 року був пов’язаний із «поширення екстремістської продукції», що є формулюванням для засудження незгодних з режимом. Однак фактичний «склад правопорушення» полягав у вподобаннях та поширеннях дописів у соцмережах. В підсумку він двічі провів по 15 діб під арештом, тобто торік його ув’язнення тривало місяць.

Вже багато років у Білорусі триває наступ на свободу слова і віросповідання. Це виявляється не лише у драконіських законах, а й системному переслідуванні священнослужителів різних християнських конфесій. Як бачимо, вірні християни платять велику ціну просто щоб молитися за справедливість і триматися правди.

В Україні ми можемо вільно збиратися на молитви та просити в Бога завершення війни. Саме тому кожен християнин має цінувати цю свободу та використовувати дані нам можливості. Напередодні другої річниці повномасштабного російського вторгнення закликаємо продовжувати молитися за Україну та переможний мир для нашого народу.