logo

Знову росія і знову терор!

2 січня 2024 р. \ оновлено 22 лютого

Сьогодні, 2 січня, росіяни знову вчинили масову атаку на житлові будинки та цивільні об’єкти в різних містах України. Станом на 12 годину відомо про чотирьох жертв: двох у Київській області, одну в Києві і одну в Харкові, ще понад 100 людей поранені.

Атака розпочалася вранці о 6:22. Спочатку ворог атакував ударними безпілотниками, а потім ракетами, включно з балістичними. Усього росіяни випустили 99 ракет різних типів, з яких українські ППО збили 72, в тому числі 10 з 10 «Кинджалів»!

Внаслідок атаки найбільших руйнувань зазнали Київ, Київська область та Харків. У різних районах столиці зафіксовані влучання в житлові будинки, внаслідок чого постраждали десятки цивільних. У Київській області пошкоджено 16 приватних будинків, 5 багатоквартирних, 75 транспортних засобів та недобудована церква.

У Харкові росіяни били по житловій забудові (руйнувань зазнали 33 будинки). Наразі відомо про 1 загиблу жінку, 45 постраждалих, серед яких 5 дітей. У лікарнях перебуває 38 людей, з них троє в тяжкому стані, а одна особа знаходиться в комі. Також сьогодні постраждали Миколаївщина та Кіровоградщина.

Наразі триває ліквідація наслідків атаки. Просимо молитися за потерпілих, Божий захист для України та перемогу українського війська над агресором!