logo

Росія знову завдала масованої атаки по низці українських міст

29 грудня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

Сьогодні вранці росія завдала масового удару по Україні. Ворог випустив понад сотню ракет і безпілотників, частина з яких влучили по житлових будинках та інфраструктурі в низці областей. Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив про знищення 87 крилатих ракет і 27 ударних БПЛА.

В Одеській області росіяни вдарили по житловій багатоповерхівці. Наразі відомо про двох загиблих і 22 поранених. Серед постраждалих діти 6 і 8 років, а також вагітна жінка.

Масована атака на Львів принесла великі руйнування для цивільних. У Львівській ОВА повідомили про пошкодження 18 житлових будинків та 4 освітніх закладів. Попередньо відомо про одного загиблого та 15 постраждалих.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про загибель трьох людей, які були працівниками одного із цивільних підприємств. У місті пошкоджено 13 житлових будинків, школи, підприємства та лікарні.

В Дніпрі ворог поцілив у торговельний центр. На страшних кадрах наслідків влучання видно, як значної частини великої будівлі просто немає. Наразі відомо про загибель п’яти людей і ще понад двох десятків постраждалих.

Від обстрілів постраждали і низка районів столиці. Внаслідок ракетного удару загинула одна людина, ще постраждали 23. Було пошкоджено склад у Подільському районі Києва, приміщення станції метро Лук’янівська, у Шевченківському районі житловий будинок, спалахнули гаражі, склади та нежитлова споруда. У Дарницькому районі постраждав житловий будинок. Наразі тривають роботи по звільненню з-під завалів людей.

На Сумщині в Конотопі пошкоджено понад десяток багатоповерхівок. Поранення отримали п’ятеро людей. Про це повідомив Суспільному міський голова Артем Семеніхін. Руйнування не припиняються і в Херсоні. Вчора ввечері ворог обстріляв один із спальних районів міста, в результаті чого постраждали житлові будинки.

Ця масована атака знову показала нелюдське обличчя росіян, їх прагнення вбивати цивільних та нищити наші міста. Закликаємо молитися за Божий захист для України, сприяння ЗСУ, збереження життів та підтримку всіх, хто постраждав від війни. Також по можливості варто підтримати постраждалих, особливо тих, хто потребує переливання крові та предметів першої необхідності.