logo

Російська атака на міста України: є поранені і загиблі

21 вересня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

Цієї ночі росія завдала чергового масованого удару по Україні. Ворог випустив 43 ракети, 36 з яких вдалося знищити. В Укренерго повідомили, що це перша атака на енергооб’єкти за пів року. Наразі продовжуються рятувальні операції по містах, куди влучили ракети.

Під атаку ворога потрапив Київ. У напрямку міста було збито 20 повітряних цілей, але від уламків постраждали житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Обстрілу зазнали Харків, Хмельницький, Черкаси, Херсон, Нікополь, Рівне та Дрогобич.

Не минулося без жертв: внаслідок обстрілу Херсону троє людей загинули, ще п’ятеро отримали поранення. Тяжкими є наслідки атаки Черкас. Там уламки російської ракети впали на готель, внаслідок чого 11 людей отримали поранення. Всього серед постраждалих в цю ніч близько двох десятків цивільних.

Наслідки падіння уламків російської ракети в Черкасах.

Внаслідок атаки постраждали й об’єкти енергосистеми України в західному та центральному регіонах. Це призвело до перебоїв електропостачання, що свідчить про початок повторення торішнього негативного сценарію для інфраструктури.

Минулої осені ворог почав масовано завдавати удврів по енергетичних об’єктах, що спричинило тяжкі наслідки для населення. Сьогодні були перебої з електрикою у п’яти областях, але досвід минулого року нагадує, що проблеми можуть бути масштабніші. Закликаємо до молитви за Божий захист України та підтримку постраждалих цієї ночі.