logo

24 серпня: Загальнонаціональний День посту і молитви за перемогу і мир в Україні

19 серпня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

24 серпня 2023 року Україна святкуватиме 32 роки Незалежності. Вже майже десять років, тобто майже третину цього часу, країна перебуває у стані війни з агресором, Росією, яка відмовляється визнавати суверенність та право на існування України. Важливість стратегічних дій українців в цей час важко переоцінити. І однією з цих дій — є єдність в молитві, Дусі та істині.

Віталій Орлов, координатор Молитовного руху, заохочує християн до єдності в Загальнонаціональний день посту і молитви за перемогу і мир в Україні, 24 серпня:

«У цей надзвичайно складний для нашої країни час ми розуміємо, що нам потрібне Боже втручання й допомога, аби зупинити цю криваву війну. Тож маємо об’єднуватися в молитві, що є потужною зброєю у боротьбі “проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби”. В єдності – наша сила. Недарма Ісус молився: “…як Ти, Отче, в Мені, і Я в Тобі, так і вони нехай будуть в Нас єдине”».

Пропозиції ініціаторів молитви: 1. Ініціювати проведення спільної міжконфесійної молитви під час урочистих державних заходів. 2. Провести міські молитовні віче єдності за Україну. 3. У кожній області залучити церкви до загальнонаціональної молитви і посту, а також змотивувати пасторів, служителів та вірян взяти в цьому участь. 4. Закликати, щоб у кожній родині приєдналися до загальної молитви за перемогу і мир.

Запропоновані орієнтири для молитви:

  • Закінчення війни перемогою України та встановлення в ній справедливого миру.
  • Збереження життів і здоров’я захисників і цивільного населення України.
  • Зцілення та оздоровлення поранених українських військових.
  • Зміцнення духу та захист душ наших захисників.
  • Мудрості для державного керівництва та військового командування України в управлінні та прийнятті ефективних рішень.
  • Навернення українців до Бога та поширення Божого світла у всі сфери суспільного життя.
  • Відновлення зруйнованих міст і сіл, зокрема, помешкань українців, об’єктів критичної інфраструктури.
  • Розвиток економіки, потік у країну інвестицій, поява нових можливостей для роботи малого та середнього бізнесу.
  • Зцілення поранених тіл і душ українців, які постраждали в цій війні. Здобуття надії для подальшого життя у Господі.
  • Звільнення українських полонених із російської неволі – як військовослужбовців, так і цивільних.
  • Повернення на Батьківщину українців, які змушені були виїхати за кордон. Створення сприятливих умов для цього. Об’єднання сімей, розділених війною.

З молитвою, з вірою, в єдності з Богом і одне з одним йдемо до перемоги світла над темрявою. «Знов кажу Я вам, що коли двоє з вас погодяться на землі просити про будь-що, то чого б не попросили, буде вам дано від Отця Мого Небесного». (Мт. 18:19)