logo

Росіяни вдарили по центру Чернігова. Семеро загиблих

19 серпня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

Фото: Суспільне Чернігів

Сьогодні, 19 серпня, росіяни здійснили атаку на центр Чернігова. Вранці ворог ударив ракетою Іскандер по Чернігівському музично-драматичному театру імені Тараса Шевченка. Це відбулося саме тоді, коли в центрі міста проходила виставка дронів. На момент влучання учасники заходу пройшли до укриття, а основними жертвами стали люди, котрі були поблизу театру.

Станом на 20 годину вже завершилася пошуково-рятувальна операція. В результаті атаки росіян загинули семеро людей (серед них шестирічна дитина), а загальна кількість постраждалих сягнула 136 осіб. Найбільша кількість загиблих була біля зупинки громадського транспорту. У місті оголосила триденну жалобу.

Це велика трагедія і росія вкотре вбила цивільних. Разом з цим даний теракт спричинив критику, направлену і в бік організаторів виставки дронів «Люті пташки». Причина невдоволення в тому, що проведення такого заходу за 80 кілометрів від російського кордону є очевидно небезпечним та безвідповідальним. Ба більше, виставка була анонсована із повідомленням дати і часу проведення.

Організатори зазначали, що проводять захід у співпраці із Чернігівською військовою адміністрацією, але при цьому пресслужба міської ради заявила, що ніхто не погоджував з ними проведення виставки та жодних дозволів міська влада не надавала.

Сьогодні свято Преображення Господнього. В центрі Чернігова було дуже багато людей, особливо поблизу театру. Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, жертви перебували в автомобільному транспорті, йшли через пішохідний перехід, йшли з трьох церков, де вони освячували фрукти.

Закликаємо молитися за постраждалих в цьому теракті та їх рідних, а також за Божий захист українського неба, щоб Господь зупинив наміри ворога атакувати міста.