logo

Росіяни вбили сім’ю на Херсонщині та за добу обстріляли 10 областей

14 серпня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

Росіяни регулярно обстрілюють звільнену частину Херсонщини. Учора внаслідок ворожої атаки по Широкій Балці загинула ціла сім’я цивільних — чоловік, дружина, 12-річний син і 23-денна дочка. Також внаслідок обстрілу Станіславова загинули двоє чоловіків. На правому безезі Херсонської області росіяни обстріляли Херсон, Берислав, Велетенське, Золоту Балку та Новокаїри.

Атаку прокоментував керівник МВС України Ігор Клименко: «Терористи добровільно ніколи не припинять вбивати мирних людей. Терористів потрібно зупинити. Силою. Іншого вони не розуміють».

В один день загинула сім’я і таких історій в Україні дуже багато. У Бучі, Ізюмі воєнні злочинці знищували цілі родини, вбивали дітей і зараз регулярно чуємо про загиблих і поранених. Деокуповані території щодня піддаються обстрілам. Новини про вбитих і поранених цивільних з’являються постійно. Ворог б’є по житлових будинках, церквах, цивільній інфраструктурі, школах і це не припиняється зі звільненням території від фізичної присутності росіян.

Лише цієї ночі ворог повторно обстріляв Херсонщину, атакував дев’ять громад на Сумщині й Чернігівщині, а також Запорізький район, де загинули двоє людей. Внаслідок нічного обстрілу Одещини були пошкоджені 123 будинки, серед яких 7 закладів освіти. Всього за добу росіяни обстріляли 10 областей.

Це трагічні болючі новини, нагадування всім про реальні масштаби війни, яка щодня забирає життя. Дедалі більше сімей відчувають біль втрати і християни мають бути готовими стати підтримкою, дати надію та в жодному разі не стояти осторонь національної біди.