logo

У США перший сенатор-трансгендер заарештований за розповсюдження дитячої порнографії

26 червня 2023 р. \ оновлено 22 лютого

22 червня поліція заарештувала колишнього сенатора штату Нью-Гемпшир та висунула звинувачення у розповсюдженні зображень сексуального насильства над дітьми. Чоловік, який взяв ім’я Стейсі-Марі Лотон, був представником народу від Демократичної партії у 2020-2022 роках і увійшов в історію як перший відкритий трансгендер, якого обрали до законодавчого органу.

Ця історія набирає ще більшого резонансу, адже джерелом таких зображень виявилася колишня співмешканка ексскнатора Ліндсі Гроувс, яка працювала у дитячому садочку. Вона фотографувала оголених дітей та поширювала зображення, а на самого політика поліція вийшла абсолютно випадково в процесі слідства над Гроувс.

Абсолютно огидна історія з експлуатацією дітей не стала чимось неймовірним в біографії Стейсі-Марі Лотон, адже він має дуже великий кримінальний досвід ще з 2002 року. Вперше його обрали до законодавчого органу ще в 2012 році, проте через непогашену судимість за шахрайство, чоловік не зміг прийняти присягу. Пізніше Лотон, вже перебуваючи в статусі сенатора, багаторазово звинувачувався у переслідування, погрозах тероризмом і наданні неправдивої інформації.

Людина з таким кримінальним минулим не лише змогла стати політиком, але користувалася популярність серед населення. Тільки після чергового звинувачення у переслідуванні його колеги з Демократичної партії почали вимагати відставки і відмови балотуватися у 2022 році. Проте громадяни Нью-Гемпшира переобрали Лотона, хоча партія все ж наполягла на відставці. Він постійно виправдовувася перед партійцями й електоратом, посилаючись на свої психічні розладів: «Все життя я маю психічне захворювання… Мене довго не лікували, і я не маю ліків»

Гендерна і сексуальна варіативність подається лівими як певна ознака «прогресивності», а частка таких кандидатів у владі різного рівня зростає. Акцент на приналежність Лотона до ЛГБТ-руху — це не спекуляція партії або політичних опонентів, але реальна ідейна його платформа.

У передвиборчих кампаніях Лотон сам багаторазово посилався на це і представляв свій трансгендеризм як агрумент, чому він реальний захисник «рівності» і чому вартий голосу виборців: «Різниця між мною та колегами-демократами, які балотуються, полягає в тому, що я наймолодший із них і я єдиний демократ у своєму окрузі, який є ЛГБТ, і перша відкрита трансгендерна жінка, яка коли-небудь була обрана на державну посаду у всьому штаті».

Тепер політична кар’єра Стейсі-Марі Лотон остаточно завершена. Гордість партії за включення першого сенатора-трансгендера змінилася на ганьбу, бо черговий прецедент закріплює, а не спростовує уявлення про зв’язок «сексуальної різноманітності та небінарності» із злочинами проти дітей.