logo

У Софії Київській на День Незалежності відбулася спільна молитва за участю президента

25 серпня 2022 р. \ оновлено 22 лютого

На День Незалежності представники різних церков вже традиційно зібралися в Софіївському соборі для молитви за Україну. Час важких випробувань підштовхує українців до духовної єдності, пошуку допомоги від Господа, тому молитви за Україну набули нової сакральності та стали доброю традицією для різних християн.

До молитви в Софіївському соборі приєднався і Президент України Володимир Зеленський з першою леді. Він привітав предстоятелів церков і керівників релігійних організацій з Днем Незалежності та висловив подяку за духовну підтримку українського народу.

Завершилася молитва виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни!» Це не перша спільна молитва в Софії Київській. Вже можна спостерігати утвердження доброї традиції, яка сприятиме єднанню і міжконфесійному діалогу в Україні. Так зміцнюється добрий духовний фундамент.

Україна продовжує вести запеклу боротьбу з російським агресором. Кожен день ми спостерігаємо наскільки підступним і безчесним є ворог, бачимо наслідки цієї квінтесенції зла, тому неможливо ігнорувати духовну складову протистояння. Тому варто продовжувати молитися за Україну, просити про довгоочікувану перемогу і свободу для всіх українців і в Криму, і на Донбасі.