logo

ВРЦіРО засудила геноцид українців, вчинений російськими військами

7 квітня 2022 р. \ оновлено 22 лютого

Викриття масових злочинів у Бучі, Ірпені, Бородянці, Гостомелі та інших містах сколихнули весь світ. В ХХІ столітті люди побачили, як в центрі Європи російські терористи чинять злочини проти людяності. З цього приводу Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій виступила із заявою-засудженням геноциду українців.

Українські релігійні діячі засудили ідеологію «русского міра», яка лежить в основі агресивної війни та геноциду українського народу та порівняли це зло з фашизмом: «Весь світ має усвідомити, що це не є “українська криза”, це навіть не “війна росії проти України” – це війна людськості, моральних цінностей, доброчесності з концентрованим злом, що має сатанинську фашистську природу».

В опублікованій заяві знаходимо низку дуже конкретних висновків і оцінок. Релігійні діячі не лише засудили російську ідеологію війни, але й закликали до молитви за розгром російських окупаційних військ і повалення людиноненависницького режиму в росії. Згадали вони і проблему шовінізму на росії, зокрема войовничий культ і побудову храму війни (вочевидь, йдеться про скандальний храм збройних сил російської федерації, оздоблення якого шокувало багатьох християн поклонінням російським політикам і комунізму).

ВРЦіРО закликала весь світ не мовчати, а визнати геноцид українців. Раніше Рада звернулася до Заходу з відкритими листами щодо необхідності надати Україні засобів протиповітряної оборони, а також з проханням запровадження безполітної зони над Україною та створення гуманітарних коридорів. Варто зазначити, що українські релігійні діячі проявили неабияку єдність і консолідацію в спільному засудженні дій росії.

Вчинене росіянами зло має масштаби тоталітарних режимів ХХ століття. Нині воно повернулося з новою силою під прикриттям цинічної та немислимої брехні. Дикість і жорстокість російської армії має коріння в тотальній бездуховності, викривленому уявленні про допустимість тих чи інших дій, відсутності благородності і християнських чеснот!

Ознайомитися із повним текстом заяви можна за посиланням:

https://vrciro.org.ua/ua/statements/uccro-statement-on-genocide-of-ukrainian-people-committed-by-russian-troops