logo

Служіння «Християнська Служба Порятунку» активно допомагає Україні протистояти під час війни

9 березня 2022 р. \ оновлено 22 лютого

«Ми впевнені, що в ці скрутні часи ми зобов’язані діяти мужньо, служачи Богу та Україні, нашій Батьківщині. Як християни, ми не можемо дозволити собі боятися, ховатися чи тікати, поводячись не як діти обітниці, а як язичники, які не знають Бога» – співзасновник і програмний координатор ХСП, член Ради Об’єднання католицьких спільнот, Андрій Оленчик.

ХСП, або служіння «Християнська Служба Порятунку» з’явилось у 2014 році, коли Росія анексувала Крим та окупувала Донбас. З того часу служителі ХСП всіляко допомають на прифронтових територіях, тримають цілодобову молитовну варту, виступають проти абортів, готують місіонерів, тощо. Як тільки Росія розпочала 24 лютого повномасштабний напад на Україну, Андрій зібрав сили своєї команди – і вони посилили свою боротьбу з ворогом.

Люди, залучені до молитви, стають духовним проломом на захист Батьківщини і борються в духовному світі за руйнування задумів ворога. Капелани служать в армії та допомагають у формуванні загонів місцевої територіальної оборони. Миротворці працюють над захистом мирного населення від наслідків бойових дій та ініціюють створення мережі кризових гуманітарних центрів на базі католицьких парафій та церковних громад. Соціо-місіонери підтримують людей у ​формуванні різноманітних форм самоорганізації, взаємодопомоги та співпраці в громадах.

«Це не час і не місце для теплого, декоративного, ледачого, боязкого, безхребетного, пацифістського християнства […] Якщо ми не залишимося світлом світу і сіллю землі в такі часи, то що залишиться від цієї солі та світла?» – підсумував Андрій.

Джерело додаткової інформації про діяльність ХСП та джерело фото: сторінка ФБ ХСП. Сайт Християнської Служби Порятунку.