logo

Зник Олексій Кучапін: поточна інформація

21 липня 2020 р. \ оновлено 22 лютого

16 липня зник Олексій Кучапін. Він є добре знаним в християнських та волонтерських колах тим, що допомагав бездомним людям та керував Благодійною організацією «Дім Милосердя». За даними ресурсу Київ Оперативний — 16 липня він планував поїздку в Дніпро, проте в якийсь момент перестав відповідати на телефон і дотепер не виходить на зв’язок.

  • Захарія Керстюк, який від початку слідкує за цією ситуацією, вважає, що тут може бути кілька пояснень зникнення. На своїй сторінці Фейсбук він перерахував такі:
  • Олексій боровся за те, аби повернути літнім людям та людям з інвалідністю відібрані квартири;
  • шукав можливості допомогти дітям, втягнутим в торгівлю людьми;
  • критикував КМДА за те, що вони відмивають кошти, виділені на допомогу бездомним.
  • Далі він пише про те, що паралельно зі зникненням Олексія, його телефон було видалено з закритих волонтерських груп, де чоловік брав участь в обговоренні допомоги нужденним, і, крім того, перестав працювати сайт «Дому Милосердя».

Ми не знаємо що з Олексієм, і чекатимемо оновлення інформації. Але це не означає, що ми повинні бути пасивними. Що я можу зробити? 1. Підтримати молитовно сім’ю Олексія. 6 липня в нього народилась дитина: щоб Господь дав сили молодій мамі у цей час, і в неї була підтримка. 2. Помолитись за безпеку Олексія та його команди. Допоки невідома причина зникнення чоловіка, є версія, що це може бути пов’язане з його діяльністю проти торгівлі дітьми. Молитись за людей, які були залучені в цю боротьбу, та дітей. 3. Поширити інформацію про нього на свою сторінку, аби правоохоронні органи бачили розголос навколо ситуації, і не припиняли пошуків. 4. Зайти на сторінку його служіння «Дім Милосердя Київ», почитати історії людей, яким він з командою допоміг, та підтримати їх ініціативу — придбати будиночок «Гавань» для бездомних в селі, та інше. Господь все тримає під контролем. І навіть коли здається, що надію втрачено, Він поруч. Нині ми потрібні сім’ї та команді Олексія, як ніколи, сильно, тому здаватись та піддаватись пригніченню не можна.

Джерела: Пост Захарія Керстюка: https://www.facebook.com/Hiitisnotme/posts/1582616448577824 Київ Оперативний: https://www.facebook.com/KyivOperativ/photos/a.180828032313291/1037170470012372