Наші будівлі можуть бути закриті, але Церква – ні!

11 травня 2020 р. \ оновлено 22 лютого 2024 р.

З таким посланням звернулися церкви Пітсбурга, Великобританії та Південної Африки до християн і жителів своїх країн у пісенному проекті «Благословіння». Десятки церков об’єдналися, щоб виконати пісню Cody Carnes, Steven Furtick і Kari Jobe «The Blessing», яка була написана близько двох місяців тому, але вже стала хітом. «Ми хочемо, щоб ця пісня наповнила вас надією і підбадьорила вас у скрутний час хаосу і невпевненості в завтрашньому дні через пандемію», – повідомляють організатори акції. Їх спільним бажанням було проголосити благословення над сім’ями, країнами і континентами.

У Пітсбурзі, штат Пенсільванія відео було показано під час великодніх онлайн-служінь у багатьох громадах міста. Його стилістика демонструє єдність Тіла, яке складається з безлічі членів, але у своєму різноманітті діє гармонійно. Менше двох тижнів знадобилося 25 церквам, щоб об’єднати зусилля. Їхнє відео на YouTube переглянуло близько 400 тис. людей.

«Але Церква не просто співає благословення, ми кожен день шукаємо можливості діяти і проявити благословення на практиці: в умовах пандемії церкви Сполученого Королівства постійно забезпечують ліками і їжею найбільш вразливі і ізольовані групи людей, вже роздавши більше 400 000 обідів. Не залишаємо без гарячого харчування і персонал лікарень, які знаходяться на передовій боротьби з вірусом», – розповідають англійці, які зібрали у своєму проекті більше 65 церков і рухів. Їхнє відео подивилися більше 2 100 000 чоловік.

«Заспівайте цю пісню своєю мовою», – закликають християни Південної Африки, які в квітні 2020 роки піснею «The Blessing» благословляли свій континент. Це відео зібрало 160 тис. переглядів.

В Україні подібна ініціатива поки не була підхоплена, але є надія, що цей заклик, об’єднає українських музикантів і співаків для благословення України!

«Нехай Господь поблагословить тебе, і нехай Він тебе стереже! Нехай Господь засяє на тебе лицем Своїм, і нехай буде милостивий до тебе! Нехай Господь зверне на тебе лице Своє, і хай дасть тобі мир!» Числа 6:24-26