31 грудня 1825 року народився Томас Велч, британсько-американський священик, дантист і винахідник безалкогольного вина шляхом пастеризації.
Народжений в англійському Гластонбурі, Томас переїхав разом з батьками за океан в 1834 році. Середню освіту здобував у школі Нью-Йорку. У 17-річному віці Томас Велч приєднався до весліанської методистської церкви, яка вийшла з єпископальної методистської церкви, так як твердо протистояла «виробництву, купівлі, продажу та вживанню п’янких напоїв», а також «триманню, купівлі та продажу рабів».
Протягом декількох років своєї юності Велч брав активну участь у діяльності «Підпільної залізниці» – спеціально створеної системи для допомоги рабам-втікачам, які хотіли залишити рабовласницькі штати і перебратися в штати, вільні від рабства. У 19 років він закінчив весліанську семінарію і став методистським священиком.
Пропрацювавши кілька років священиком в Нью-Йорку, Томас відчув покликання стати медиком і допомагати людям також з фізичними хворобами. Після закінчення медичного коледжу він стає стоматологом, продовжуючи служити в церкві під час ламання хлібу. У 1864 році методистська церква прийняла рішення застосовувати на причасті тільки виноградний сік без алкоголю. Коли Велч винайшов як деферментизувати вино шляхом пастеризації, то під час служінь почали використовувати його безалкогольний напій, який отримав назву – «безалкогольне вино доктора Велча». У 1893 році була заснована навіть спеціальна компанія з виробництва соків.
Син і дочка Томаса Велча стали дантистами слідом за батьком, відкрили свою клініку і створили професійний журнал. Сам Томас до кінця свого життя залишався переконаним віруючим методистської церкви і борцем проти вживання алкогольних напоїв.