Віртуальні мандрівки Україною: онлайн-ресурси для вашого відпочинку

27 лютого 2021 р. \ оновлено 22 лютого 2024 р.

Похід в музей є неймовірною можливістю зануритись на короткий час в певну тему і збільшити скарбницю своїх знань. Але що, якщо день виявився доволі похмурим, а після робочого тижня хочеться побути вдома? Все одно піти в музей! Але онлайн. В цій статті ви можете знайти добірку українських музеїв, які мають функцію віртуальної прогулянки.

  • Музеї просто неба:
  • Якщо ви хочете за один день відвідати 7 перлин української спадщини, то на ресурсі Автентичної України ви це зможете зробити за менш ніж годину. Під супроводом голосу лектора, який дає короткий огляд місця та приємної мелодії ви відвідаєте:
  • музей просто неба «Запорізька січ»
  • Національний музей народної архітектури та побуту в Ужгороді
  • Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові
  • музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини
  • музей просто неба «Резиденція Богдана Хмельницького»
  • музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай»
  • музей просто неба «Мамаєва слобода».
  • Посилання на музеї: https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/

Скріншот ресурсу.

Мандрівки українськими містами та видатними пам’ятками: Якщо ви давно мріяли прогулятись вулицями Львова, Києва, Чернівців, або поїхати в дендрологічний парк «Софіївка», піднятись на карпатську гору чи побачити водоспад «Поріг ревучий», що на Дніпропетровщини — ви зможете знайти цю можливість на ресурсі «Мандруй Україною». Дизайн сторінки доволі зручний, щоб знайти потрібну вам локацію, а у віконечку, що відкриється, ви можете наблизити цікавий об’єкт до себе, або подивитись навколо. Посилання на музей: https://discover.ua/virtual-tours/

Скріншот ресурсу.

Фортифікаційні споруди: Для тих, кому замки та фортифікації більше до смаку, ви можете відвідати Дубенський замок, Батуринську фортецю. На цих ресурсах, окрім того, щоб подивитись на історичні пам’ятки, ви зможете послухати детальну розповідь про кожну з них. Натискаючи на кнопку «і» ви відкриєте віконечко з інформацією, а натиснувши на стрілочку, відкриєте додаткову кімнату. Дубенський замок з віртуальною екскурсією: http://incognita.day.kyiv.ua/museums/dubno/ Батуринська фортеця: http://incognita.day.kyiv.ua/museums/tsytadel/

Скріншот ресурсу.

Час, в якому ми живемо, дає можливість помандрувати Україною тоді, коли зовсім не хочеться виходити з дому, або не дозволяють обставини. Проте, обійшовши їх онлайн, ми можемо дочекатись сонячного дня — і повторити мандрівку, але вже наживу, щоб відчути повноту краси цього місця.